Iran vil ha atom-forhandlinger

Iran er klar for å forhandle med de faste landene i Sikkerhetsrådet om landets atomprogram.

 

Det sa Irans sjefforhandler Ali Larijani da myndighetene overleverte sitt svar på verdenssamfunnets forslag til en løsning på striden.  

Ifølge TV-stasjonen Al-Alam overleverte Larijani svaret til utsendinger fra de seks landene som står bak forslaget. De seks har tilbudt Iran en rekke politiske og økonomiske goder om den omstridte anrikningen av uran blir stanset.

 

Ali Larijani
Foto: Scanpix/Reuters

Seriøse samtaler

Selv om det ikke kan rettferdiggjøres at de andre partene har overført Irans sak til Sikkerhetsrådet, ble svaret utarbeidet med tanke på å legge til rette for rettferdige samtaler, sa Larijani i dag.

Iran er beredt til å holde seriøse samtaler fra 23. august, la han til.

Iran risikerer sanksjoner dersom landet ikke har stanset sin anrikning av uran innen Sikkerhetsrådets frist, som er satt til 31. august. Iran har beskrevet fristen som ulovlig og verdiløs.

Forventer vagt svar

Ingenting ble sagt om innholdet i svaret fra Iran, men det er lite trolig at den islamske republikken etterkommer det viktigste kravet fra FN sikkerhetsråd om å stanse anrikningen av uran. Også mandagens utspill fra landets øverste åndelige leder, ayatolla Ali Khamenei, pekte klart i den retningen.

- Jeg forventer et svært vagt svar, sier en vestlig diplomat.

Dette er et omfattende svar. Den iranske siden sier den ønsker videre forhandlinger velkommen, forklarer en europeisk diplomat.

Iran har tidligere sagt at svaret på tilbudet vil være flerdimensjonalt.

 

 

 

 

 

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt