Hopp til innhold

Iran med nye Trump-trusler: – Vi er nær deg, du kan ikke engang forestille deg det

Generalmajor i den iranske revolusjonsgarden Qasem Soleimani, truer USAs president Donald Trump på nytt. Soleimani advarer USA mot å gå til militære skritt mot Iran.

Qassem Soleimani

ORDKRIG: Generalmajor i den iranske revolusjonsgarden Qasem Soleimani sier at Iran er nærmere Trump enn han kan forestille seg.

Foto: Ho / AFP

Natt til mandag ba USAs president Donald Trump Irans president Hassan Rouhani om «å aldri, aldri true USA igjen».

– Hvis ikke vil du lide konsekvenser som få opp gjennom historien, skrev USAs president med store bokstaver på Twitter.

Trump og Rouhani

TRUMP OG ROUHANI: Den siste tiden har USAs president Donald Trump og Irans president Hassan Rouhani kommet med skarpe stikk og trusler mot hverandre.

Foto: Nicholas Kamm Ho / AFP

Torsdag kommer leder for den iranske revolusjonsgarden, Qasem Soleimani, med nye trusler mot den amerikanske presidenten.

– Vi er nær deg, der du ikke engang kan forestille deg. Kom. Vi er klare, sier Soleimani i en tale til folk i byen Hamedan, ifølge Reuters som siterer nyhetsbyrået Tasnim.

– Du vet at denne krigen vil ødelegge alt du eier. Du vil starte denne krigen, men vi vil være dem som avslutter den. Derfor må du være forsiktig med å fornærme det iranske folk og presidenten i vår republikk, fortsetter han.

Ordkrig

Like før Trumps Twitter-trusler mandag, gikk USAs utenriksminister Mike Pompeo ut og kalte Irans ledere for «hyklerske hellige menn» som tjener seg rike på folkets lidelse. Pompeo ba også verdenssamfunnet om å slutte seg til en kampanje mot Iran.

Pompeo la også ut en slags kampanjeplakat på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Trump og Pompeo fikk samme dag svar fra Irans utenriksminister Javad Mohammad Zarif, som svarte med en Twitter melding der han ba USA være forsiktig.

Mohammad Javad Zarif

SVARTE: Irans utenriksminister Javad Mohammad Zarif svarte Trump og Pompeo på Twitter tidligere denne uka.

Foto: Richard Drew / AP

– Verden hørte enda tøffere skryt for noen måneder siden. Og iranere har hørt dette – om enn mer sivilisert – i 40 år. Vi har eksistert i tusener av år og sett imperier falle, inkludert vårt eget, som varte lenger enn enkelte nasjoner har eksistert. VÆR FORSIKTIG! skrev han på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Truet med «alle krigers mor»

Søndag truet Irans president Hassan Rouhani, som er svært kritisk til at USA har trukket seg ut av atomavtalen med Iran, med å hindre oljetankere å passere gjennom Hormuzstredet.

I en tv-sendt tale i Teheran sa Rouhani at i ytterste konsekvens kan det bli en åpen konflikt mellom Iran og USA.

– Fred med Iran er all fred sin mor. En krig med Iran vil bli alle krigers mor, sa den iranske presidenten.

I løpet av talen vendte han seg til Donald Trump og sa:

– Du erklærer krig, for så å hevde at du støtter det iranske folket. Du kan ikke vende det iranske folket mot deres egne interesser.

SISTE NYTT

Siste nytt