NRK Meny
Normal

Britiske seilere sluppet fri

Luke Porter, Oliver Smith og tre andre britiske seilere har sittet i iransk fengsel siden 25. november.

Luke Porter og Oliver Smith fra båten Kingdom of Bahrain-Pindar

FREE AT LAST: De britiske seilerne David Bloomer, Oliver Young, Sam Usher, Oliver Smith (høyre på bildet) og Luke Porter (venstre på bildet) er frigitt.

Foto: LLOYD IMAGES

Britiske myndigheter rapporterte onsdag at Iran har bestemt seg for å løslate fem britiske seilere som ble arrestert etter at de uforvarende hadde seilt inn i iransk farvann 25. november.

Les også: Irans ambassadør kalt inn på teppet i britisk UD
Les også: – Sanksjoner mot Iran vil ikke virke
Les også: Briter arrestert i iransk farvann

Båten «Kingdom of Bahrain» med de fem seilerne ombord, var på vei fra Dubai til Bahrain for å delta i en regatta.

Truet med harde tak

Seilbåten entret iransk farvann på ett av de verst tenkelige tidspunkt på grunn av at Iran og verdens stormakter er inne i en dyp konflikt om irans urananrikingsprogram.

Da seilerne ble arrestert sendte Iran ut melding om at de ville stille de britiske seilerne David Bloomer, Oliver Young, Sam Usher, Oliver Smith og Luke Porter for retten, og at de ville få hard behandling dersom det skulle vise seg at de hadde onde intensjoner når de seilte inn i iransk farvann.

Garantier

Ifølge en uttalelse NY Times refererer fra statlig radio i Iran, skal landets revolusjonsgarde ha fått de garantiene de ønsket, og så seg derfor tjent med å løslate seilerne.

Dette er ikke første gang briter blir arrestert av revolusjonsgarden til Iran. I mars 2007 arresterte de 15 britiske marinesoldater fordi de mente de britiske soldatene hadde krenket iransk territorium.

Den gangen ble britene benådet og sluppet fri av president Mahmoud Ahmadinejad. Han kalte det en gave til britene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt