NRK Meny
Normal

Iran går ikke med på atomsamtaler

Iran vil ikke gå med på samtaler om landets atomprogram dersom FNs sikkerhetsråd går inn for nye sanksjoner, sier president Mahmoud Ahmadinejad.

Mahmoud Ahmadinejad

President Mahmoud Ahmadinejad advarer mot nye sanksjoner fra Vesten.

Foto: Vadim Ghirda / Ap

President Mahmoud Ahmadinejad vil ikke gå med på flere samtaler om Irans atomprogram dersom FNs sikkerhetsråd går inn for nye sanksjoner.

– Jeg har sagt at den amerikanske regjeringa og deres allierte tar feil når de tror at de kan gå inn for en resolusjon, for så å sette seg ned å prate med oss. Det vil aldri skjer, sa presidenten på en nyhetskonferanse i dag, ifølge nyhetsbyrået AFP.

– Vi vil snakke med alle som møter oss med respekt og rettferdighet, men dersom noen vil snakke med oss med en dominerende og uhøflig oppførsel, er responsen allerede kjent, la han til.

Enige om resolusjonsforslag

Russlands statsminister Vladimir Putin sier at det er enighet i Sikkerhetsrådet om en ny resolusjon.

– Vi har jobba mye, og har tro på at alle er enige i resolusjonen, sier han.

Putin sa at Russland, som er én av de faste medlemmene i Sikkerhetsrådet, ikke tror sanksjonene mot Iran vil bli ekstreme.

– Vårt syn på saken er at disse avgjørelsene ikke skal overdrives. De skal ikke føre til at folket i Iran blir satt i en vanskelig situasjon. Det vil bare hindre oss i å oppnå en fredelig atomenergi, sier Putin.

– Kommer ikke flere muligheter

I sin nyhetskonferanse i dag ba Mahmoud Ahmadinejad Vesten om å ikke avvise en atomavtale forhandlet fram av Tyrkia og Brasil.

– Denne avtalen var en mulighet for den amerikanske regjeringa og deres allierte. Jeg håper de vil bruke den. Slike muligheter vil det ikke komme flere av, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt