Irak-fred kan redde USA-budsjettet

Underskuddet på statsbudsjettet i USA kan fjernes ganske raskt ved å avslutte krigen i Irak og sløyfe skattefordeler for de aller rikeste. 

Hillary Clinton og Barack Obama

De to kandidatene i begynnelsen av valgkampen.

Foto: Charles Krupa / AP

Det sa presidentkandidatene til det demokratiske partiet som i kveld møttes for siste gang til TV-debatt før nomineringene i USA -valget starter i Iowa 3. januar.  

Budsjettunderskuddet, skatter og forholdet til Kina var blant de første temaene i debatten, men Irak-krigen ble raskt trukket inn. 

Siste måling   

Foran denne debatten leder Cinton over Barack Obama på nasjoanle meningsmålinger, men i New Hampshire er forskjellen mellom dem nesten utvisket en knapp måned før det skal holdes primærvalg i delstaten.

En fersk meningsmåling som CNN brakte onsdag, viste at Clinton fikk en oppslutning på 31 prosent i New Hampshire.

30 prosent sa de støttet Obama.

John Edwards ligger på tredjeplass av de demokratiske kandidatene med en oppslutning på 16 prosent, mens Bill Richardson får 7 prosent.

Senatorene Joseph Biden og Christopher Dodd deltok også i debatten i kveld.

Narkotikasynder inn i valgkampen 

En av Hillary Clintons fremste valgkampmedarbeidere, Bill Shaheen, kommer nå trekkende med rivalen Barack Obamas gamle narkotikasynder.

Obama medgir i sin selvbiografi at han som tenåring røykte marijuana og sniffet kokain.

Republikanerne kommer ikke til å gi seg uten kamp, og en av de tingene de garantert kommer til å kaste seg over, er narkotikabruken hans, sier Shaheen til Washington Post.

Hillary Clinton har valgt å ta klart avstand fra Shaheens utspill.

SISTE NYTT

Siste nytt