NRK Meny
Normal

Irak ber USA om å bombe ISIL

Regjeringen i Irak har bedt USA om bombe de sunni-muslimske ekstremistene som har tatt kontroll over flere byer i Nord- og Nordvest-Irak.

Sjia-muslimsk milits

Sjia-muslimsk milits under trening i Basra i Sør-Irak onsdag. Sjiaene mobiliserer nå store mengder soldater for å kjempe mot ISIL.

Foto: AFP

Hoshyar Zebari

Iraks utenriksminister Hoshyar Zebari

Foto: AFP

– Irak har sendt en offisielle forespørsel til Washington om hjelp i henhold til sikkerhetsavtalen mellom de to landene og bedt om at det blir gjennomført luftangrep mot terroristgrupper, sier Iraks utenriksminister Hoshyar Zebari.

Utenriksministeren kom mdd offentliggjøringen under et møte med andre muslimske utenriksministere i den saudiarabiske byen Jeddah.

Hoshyar Zebari besøker Saudi-Arabia til tross for at Iraks president Nuri Al Maliki i går anklaget Saudi-Arabia for å fremme folkemord.

Forespørselen fra den irakiske regjeringen kommer to dager etter at guvernøren i Mosul ba USA og Tyrkia om å bombe ISIL.

USAs utenriksminister John Kerry sa tidligere denne uken at USA vurderer droneangrep mot ekstremistgruppene, som i forrige uke innledet en offensiv i Nord-Irak.

Lover å ta tilbake by innen soloppgang

Samtidig har irakiske styrker startet en offensiv med sikte på å ta tilbake områdene som er under ISIL-kontroll.

I dag lovte Irakiske styrker å fullføre «frigjøringen» av byen Tal Afar innen soloppgang torsdag.

Tal Afar er den største byen i provinsen Neneweh som ennå ikke er helt kontrollert av sunnimuslimske opprørere. Kampene om byen har nå rast i flere dager.

Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt