NRK Meny
Normal

Intense kamper i Ukraina

Minst seks mennesker er drept i kamper mellom regjeringsstyrkene i Ukraina og prorussiske opprørere lørdag.

Ødelagt butikk i Donetsk

Voldshandlingene i Ukraina-krisen har økt den siste uken. Dette bildet ble tatt fredag, og viser en nedbrent butikk i millionbyen Donetsk.

Foto: STRINGER / Reuters/NTB Scanpix

Kampene er blitt trappet opp ved flyplassen i Donetsk, som allerede er skutt i filler. Under hele lørdagen drønnet eksplosjoner og artilleriild i flyplassområdet.

De siste dagene har vært mer urolige enn det som har vært vanlig de ni månedene kampene har pågått. Regjeringen i Kiev har nå sendt forsterkninger til området.

Sikkerhetsrådet drøfter Ukraina

Nye internasjonale forhandlinger om situasjonen i Øst-Ukraina blir stadig utsatt. Til uka skal FNs sikkerhetsråd diskutere situasjonen. Møtet onsdag kommer etter forespørsel fra Litauen

Etter at forhandlingene om en fredsløsning for Ukraina i Berlin natt til tirsdag ikke førte fram til noe konkret resultat, har de siste 24 timene vært blant de blodigste i den et år lange konflikten i landet.

Konflikten har siden april i fjor kostet mer enn 4800 mennesker livet.

– Desperat for titusener av flyktninger i Ukraina

Flyktninghjelpen advarer mot en stor humanitær krise i Ukraina som følge av konflikten. Over én million ukrainere er drevet på flukt.

– Situasjonen for titusener av ukrainere er desperat. Denne konflikten kan forårsake en stor humanitær krise, sier hjelpeorganisasjonens generalsekretær Jan Egeland.

Ikke siden Balkan-krigene har Europa sett så store flyktningstrømmer som nå er utløst i Ukraina av konflikten mellom sentralregjeringen og prorussiske separatister.

Siden mars er over 630.000 ukrainere fordrevet fra sine hjem, mens 590.000 mennesker har flyktet til nabolandene, ifølge Flyktninghjelpen. Hjelpeorganisasjonen starter nå en nødhjelpsoperasjon i Ukraina og vil dele ut tepper, klær og varmeovner, samt ved og drivstoff, til befolkningen i de krigsherjede fylkene Donetsk og Luhansk.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt