NRK Meny
Normal

Intens krangel om Irak

Det er ventet at president George W. Bush denne uka vil legge fram en rapport for Kongressen om ”tilfredsstillende” framgang i Irak.  

Bilbombe i Irak

Enda et bilbombe-angrep i Irak, dette skjedde i Kirkuk nord for Bagdag 21.juni. 15 ble drept.

Foto: - / AFP

Det meste av framgangen skal ha skjedd på sikkerhetsområdet med færre sivile tap og færre bilbomber ifølge New York Times, som siterer anonyme tjenestemenn.

Opposisjonen hevder at det ikke har skjedd noen fremgang i Irak, og demokrater og republikanere krangler intenst om når tilbaketrekningen fra Irak skal starte. 

Til Irak for tredje gang 

Demokratene forsøker å tvinge fram tilbaketrekking, men foreløpig har de ikke fått tilstrekkelig mange senatorer fra presidentens parti med seg på det.

De fikk i går ikke flertall for et forslag som ville ha gjort amerikanske soldater rett til lengre tjeneste i USA mellom hver gang de kan bli sendt til Irak.

Mens tautrekkingen pågår i Kongressen, reiser nye amerikanere hver eneste dag til Irak for å tjenestegjøre, melder NRKs korrespondent i USA.

Mange av dem sendes for tredje gang fordi det ikke finnes tilstrekkelig med soldater å sende.

Hør Tove Bjørgaas fra USA

Ban bekymret

FNs generalsekretær Ban Kii Moon er bekymret for utviklingen i Irak, sier han i et intervju med BBC. Han trekker særlig frem den økende volden i landet og usikkerheten om hvilken retning USA skal velge.

Generalsekretæren sier at FN nå diskuterer hvilken rolle organisasjonen skal ha, hvis USA velger en ny kurs.

President Bush avviste tidligere denne uka at han planlegger tilbaketrekking fra Irak.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt