Intens jakt på estiske syklister

Hæren og politiet i Libanon sier de har satt i gang en storstilt jakt på syklistene fra Estland som ble kidnappet onsdag.

Libanesisk soldat med ein av syklane.

Syklene og bagasjen til syklistene fra Estland lå igjen på stedet. Nå er politiet og hæren i full gang med å jakte på kidnapperne.

Foto: STR / Reuters

De sju estlenderne ble bortført av bevæpnede menn i Bekaa-dalen i Libanon i går, opplyste hæren.

I natt ble det satt opp flere kontrollposter, samt at hæren og politiet raidet flere steder i fjellområdet Kfar Sabad der væpnede menn er blitt observert sammen med syklistene, skriver AFP.

– Vi har satt opp et operasjonssenter i regionen, og søker nå på steder som vi mistenker at kidnapperne oppholder seg, sier en talsmann fra den libanesiske hæren.

Libanesisk soldat med ein av syklane til dei bortførde estarane.

Libanesisk soldat med en av syklene til de bortførte estlenderne.

Foto: STR / Reuters

Estland iverksetter

Estlenderne, som alle er mellom 25 og 40 år, ble kidnappet av væpnede og maskerte menn i en svart Mercedez og to hvite varebiler i et industriområde i byen Zahle onsdag ettermiddag.

– Vi håper å finne dem i dag, sier talsmannen.

Estlands utenriksdepartement opplyser torsdag at de har hatt kontakt med familiene til de bortførte, og at de nå sender en diplomat til Libanon.

– Vi har ingen anelse om hva motivet for kidnappingen er, sier utenriksminister Urmas Paet til journalister i hjemlandet.

Lite kidnapping

Ikke siden vestlige gisler ble kidnappet under borgerkrigen fra 1975-1990, har kidnapping vært et problem i Libanon. Nesten 100 utlendinger, de fleste amerikanere og vesteuropeere, ble kidnappet mellom 1982 og 1990.

I september i fjor ble to polske turister kidnappet av klan-medlemmer før de ble reddet av hæren.

Området hvor turistene ble kidnappet er imidlertid kjent for sin lovløshet, narkotikahandel og kamper mellom ulike klaner. Flere land fraråder sine borgere om å reise til akkurat denne regionen.

Flere beboere i området er nå redde for at episoden vil skade landets omtale ytterligere.

– Dette er ikke bra for Libanon. Jeg er redd for at slike hendelser vil gå ut over turismen som vi er så avhengige av, sier Fadi Shmimi, som driver en butikk i området der syklistene ble kidnappet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt