Innsatte har tatt over fengsel i England

Hundrevis av innsatte har tatt over deler av et fengsel i Birmingham i England etter at de stjal nøkler fra en av de ansatte.

Spesialpoliti ankommer Wison Green-fengselet
Foto: PETER NICHOLLS / Reuters

Ifølge BBC skal flere som hevder å være innsatte i fengselet Winson Green ha tatt kontakt med dem for å fortelle at årsaken til opprøret er dårlige forhold i fengselet.

Innringerne klager på tilbudet om mat og helsetjenester i fengselet, og at de skal være innesperret på cella si store deler av dagen.

En tidligere innsatt, Alex Cavendish, som nå har utdannet seg innen kriminalomsorg, sier til BBC at dette nok er den mest alvorlige fangeopprøret i denne typen fengsel siden 1990.

Det er antatt at minst 300 innsatte er med på opptøyene.

Det florerer flere bilder på internett, som angivelig skal ha blitt lagt ut av de innsatte som gjør opprør. Det er ikke bekreftet at disse er sanne.

Laster Twitter-innhold

Spesialkommando på plass

Alle ansatte skal ha kommet seg ut, men det er foreløpig ukjent om noen er blitt skadet i opptøyene.

En spesialkommando i politiet er kalt inn for å få ta tilbake kontrollen i delen av fengselet, som huser rundt 1450 fanger.

Opptøyene startet fredag morgen i to fløyer da innsatte truet en ansatt til å gi fra seg nøklene sine. De skal ha truet betjenten med en sprøytespiss.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt