Hopp til innhold

Tre menn innrømmer gjengvoldtekt av tenåringsjenter

Tre av de arresterte for gjengvoldtekt av to tenåringsjenter i India innrømmer ugjerningen. Nå risikerer de dødsstraff.

Gjengvoldtatt indisk kvinne hengt i et tre

FUNNET HENGT: Politiet mener de to tenåringsjentene var i live da de ble hengt. Før dette skal de to kusinene ha blitt gruppevoldtatt. To av de fem arresterte er politimenn.

Foto: Ap

NRK oppdaterer artikkelen.

Totalt fem menn er arrestert for gjengvoldtekt og drap på to kusiner i tenårene i Nord-India. To av de fem mistenkte skal være politimenn.

Tre av de mistenkte skal ifølge nyhetsbyrået AP ha innrømmet voldtekten. De skal være i fjern slekt med tenåringsjentene og risikerer å bli tiltalt for voldtekt og drap. Dermed risikerer de å bli dømt til døden, melder AP.

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

De døde jentene, som var 14 og 16 år gamle, ble bortført i distriktet Budaun i den nordre delstaten Uttar Predesh tirsdag. Dagen etter ble likene deres funnet hengende fra et tre.

Obduksjonen av jentene bekrefter at de ble voldtatt flere ganger og politiet mener også at jentene skal ha vært i live da de ble hengt.

Etter at gjengvoldtektssaken ble kjent ble sinnene satt i kok i hele India.

Ytterligere to politimenn skal være suspendert for uforstand i tjenesten fordi de ikke gjorde noe med saken da den ble anmeldt.

– Disse fem er hovedmistenkt i saken. Ytterligere to uidentifiserte menn er anklaget for å være innblandet og vi vil pågripe dem når vi vet mer gjennom etterforskning og avhør, sa politimann MS Chauhan lørdag.

Ifølge indiske medier har to politimenn fått sparken på grunn av sin behandling av saken, i tillegg til den ene som er pågrepet.

SISTE NYTT

Siste nytt