Innrømmer drap på åtte spedbarn

En fransk mor har tilstått å ha drept åtte nyfødte barn i Frankrike. Hun er siktet for barnedrapene.

Huset i Villers-au-Tertre

Stearlinlys foran porten til huset i Villers-au-Tertre der likene av åtte spedbarn ble funnet i går.

Foto: PASCAL ROSSIGNOL / Reuters

Men kvinnen instisterer på at mannnen verken visste om graviditetene eller drapene, sier en kilde til nyhetsbyrået AFP.

Paret, som er i midten av 40-årene, møtte torsdag for en domstol i byen Douai nord i Frankrike. Påtalemakten mener kvinnen drepte åtte av sine egne spedbarn, for deretter å skjule dem både for politiet og for sin egen mann.

– Kvalte barna

– Kvinnen innrømmet raskt at hun var moren til de to nyfødte, og viste oss hvor de seks andre likene var. I garasjen fant vi fire poser med levningene etter seks nyfødte, forteller aktor Eric Vaillant på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

– Mannen skal ikke ha vært klar over at kvinnen hadde vært gravid, hun er overvektig slik at det ikke umiddlebart er lett å se, ifølge Vaillant.

– Likene ble obdusert tirsdag og onsdag denne uken. De viser ikke tegn til vold, men kvinnen har innrømmet å ha kvalt de nyfødte, sier han.

Risikerer livstid

Formelt er moren siktet for «overlagt drap på mindreårige under 15 år». Det kan gi fengselsstraff på livstid. Hun er også siktet for å ha «unnlatt å melde fra om en forbrytelse og for å ha gjemt likene».

Hun skal nå undersøkes av psykiater for å vurdere om hun kan stilles strafferettslig ansvarlig.

Mannen skal ikke lenger være mistenkt i saken.

Det franske ekteparet ble i går arrestert etter at politiet fant likene.

Gjemte skjeletter i hagen

Det makabre funnet ble gjort i den lille landsbyen Villers-au-Tertre, som ligger 14 kilometer fra Douai, nord i Frankrike.

Barnedrap

Fransk politi undersøker ekteparets bolig.

Foto: LUC MOLEUX / Reuters

Ifølge naboer skal de nye huseierne ha varslet politiet etter å ha funnet to babyskjeletter i sin hage, skriver 20minutes.fr.

Disse ble raskt sjekket ut av saken.

Da politiet sporet opp de tidligere eierne, et par i 40-årene som flyttet ut i 2007, fant de levningene etter ytterligere seks nyfødte, i garasjen til et hus som lå en kilometer unna det første huset.

Dette huset hadde tidligere vært eid av kvinnens foreldre.

– De er attraktive og hjelpsomme

Naboene sier til nyhetsbyrået AFP at de aldri ville trodd at deres tidligere naboer kunne stå bak ugjerningen, som nå avdekkes i den nordfranske byen.

– De var normale mennesker som til og med var aktive i lokalsamfunnet. Det er utrolig. Dette var attraktive, hjelpsomme og høflige folk. Mannen var til og med innvalgt i kommunestyret for tredje gang, sier naboene.

Bodde i småbyen i 15 år

Ifølge disse skal paret ha bodd i småbyen i 15 år. Moren, en tidligere hjelpepleier, risikerer fengsel på livstid. Ektemannen er snekker.

Ifølge nyhetsbyrået AFP hevder moren at mannen hennes verken visste om graviditetene eller barnedrapene. Ektemannen har nektet etthvert kjennskap til graviditeter og drap.

– Samme mor og far

Det er klart at alle de åtte barnelikene har samme mor og far, ifølge l'Observateur du Douaisis.

De døde babyene funnet i plastsekker. Det er ikke klart hvor lenge barna har ligget skjult.

SISTE NYTT

Siste nytt