Normal

Stuepiken endrer forklaring

Stuepiken, som anklager tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn for seksuelle overgrep, innrømmer at hun har løyet under ed, ifølge aktoratet.

Sofitel

Stuepiken som anklager Strauss-Kahn for seksuelle overgrep på dette hotellet i New York endrer nå på forklaringen om hva som hendte like etter det angivelige overgrepet.

Foto: CHIP EAST / Reuters

Stuepiken har innrømmet at hun gav falsk forklaring til juryen i det første rettsmøtet om det som skjedde like etter det angivelige overgrepet.

Unnlot å si at hun vasket et rom til

Hun sier hun unnlot å nevne for juryen at hun vasket et rom til før hun ga beskjed til sin overordnede om at hun hadde blitt seksuelt overfalt av Strauss-Kahn på hans rom, fortalte New York-statsadvokat Cyrus Vance i dag.

LES: – Strauss-Kahn-saken kan kollapse

– Fornærmede har innrømmet at den første forklaringen var feilaktig. Hun har nå forklart at hun etter hendelsen på rom 2806 fortsatte å vaske et rom i nærheten, og siden returnerte siden til rom 2806 der hun begynte å vaske, før hun rapporterte om overgrepet til sin overordnede, skriver aktoratet i sine rettsdokumenter.

Dominique Strauss-Kahn

Dominique Strauss-Kahn og kona Anne Sinclair på vet ut fra rettsmøte der de fikk vite at Strauss-Kahn ikke lenger må sitte i husarrest i påvente av rettssaken.

Foto: DON EMMERT / Afp

De ulike forklaringene gjorde at etterforskerne fikk mindre tiltro til henne som vitne og førte til en dramatisk vending i etterforskningen av Strauss-Kahn, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Saken er ikke over

Tidligere i dag ble Strauss-Kahn satt fri fra husarrest i påvente av rettssaken, men dommeren i New York slo imidlertid fast på rettsmøtet at Strauss-Kahns sak «ikke er over».

LES: Tror ikke på Strauss-Kahn-comeback i 2012

Kjennelsen innebærer at han ikke kan forlate USA, men reise fritt rundt i landet, samt få tilbake én million dollar som han har betalt i kausjon og fem millioner dollar som han stilte i garanti da han ble løslatt fra varetekt.

Neste gang Strauss-Kahn må møte i retten er 18. juli

– Ikke endret forklaring

Den 32 år gamle stuepikens forsvarere avviser at hun har vinglet i sine forklaringer. De sier hun fastholder at hun ble angrepet av den tidligere IMF-lederen.

– Offeret her kan ha gjort noen feil, men det betyr ikke at hun ikke er et voldtektsoffer, sier forsvarer Kenneth Thompson.

Han sier kvinnens forklaring om at hun ble utsatt for et voldelig, seksuelt overfall, ikke har endret seg.

– Det var sant den dagen det skjedde, og det er sant i dag, sier advokaten.

Strauss-Kahns forsvarer sa at han føler seg trygg på at franskmannen, som hele tiden har hevdet sin uskyld, blir frikjent.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt