NRK Meny
Normal

Innfører portforbud i New Orleans

Stormen Isaac minker i styrke, men i mange områder i USA er det verste ennå ikke over. I New Orleans innfører myndighetene portforbud gjennom natten.

Hør hvordan innbyggerne i New Orleans opplever Isaac, og se hvordan stormen har herjet i byen.

Nett-TV: Hør hvordan innbyggerne i New Orleans opplever Isaac, og se hvordan stormen har herjet i byen.

SISTE: National Hurricane Center (NHC) melder at Isaac er nedgradert til en tropisk storm.

Politibiler har patruljert de nærmest folketomme gatene i New Orleans etter at Isaac begynte å slå inn over byen i løpet av onsdagen.

Borgermesteren i tvitret onsdag at over 1.000 soldater fra nasjonalgarden og 2.900 politifolk var klare til å ta seg av oppgaver knyttet til stormen, ifølge CNN.

Myndighetene har innført portforbud og ber folk om å holde seg innendørs inntil nye beskjeder blir gitt.

Mildere

Foreløpig ser ødeleggelsene i New Orleans ut til å være langt mildere enn da orkanen Katrina tok over 1.800 liv for nøyaktig syv år siden.

Siden den gang er dikene som brast i 2005, og et avansert system som skal pumpe flomvann ut av byen, oppgradert for rundt 14 milliarder dollar.

Så langt har systemet holdt stand i New Orleans, mens det andre steder har vært større oversvømmelser.

Verst rammet er kanskje området Plaquemines Parish i Louisiana, hvor flomvannet har oversvømt dikene flere steder og skapt enorme ødeleggelser.

Myndighetene her har evakuert 3.000 personer, og opplyste onsdag kveld at de kan bli nødt til å slippe opp slusene i dikene for å «begrense trykket».

Stanser oljeproduksjonen

Isaac har i størst grad rammet statene Arkansas, Louisiana, Mississippi og Alabama, hvor over 654.000 kunder er uten strøm i , ifølge CNN.com.

Beregninger National Hurricane Center (NHC) har gjort, viser at Isaac vil fortsette å minke i styrke etter hvert som den beveger seg over innlandet de neste 48 timene, men faren for stormflo og flom vil fortsette utover natten.

Onsdag kveld var senteret av stormen omtrent 80 kilometer utenfor New Orleans og blåste med en hastighet på 110 km/t, ifølge NHC.

Ifølge Reuters var 94,72 prosent av oljeproduksjonen langs den amerikanske Gulfkysten stanset og 71,64 prosent av gassproduksjonen i Mexicogulfen stoppet som følge av Isaac.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt