Ingen vil ha legejobb med 2,3 millioner i lønn og tre måneders ferie

En legejobb på New Zealand tilbyr 2,3 millioner kroner i årslønn og tre måneders ferie. Men interessen er liten, og stillingen fortsatt ledig etter to år.

Tokoroa på New Zealand

NEW ZEALAND: Legekontoret ligger i den lille byen Tokoroa i et ruralt område i Waikato-distriktet på Nordøya.

Foto: Jennifer Whiting / Flickr / Creative Commons.

Innbyggerne på New Zealand er blant verdens lykkeligste, landet har en sterk og blomstrende økonomi og storslagen natur – med perfekte strender.

Likevel er det ikke lett å lokke folk dit. Selv med kremlønn og lang ferie. Det har eier av et legekontor, Alan Kenny (61), fått erfare i byen Tokoroa.

Den britiske legen har søkt etter en assistentlege i to år. Han tilbyr 2,3 millioner kroner i årslønn og tre måneders ferie, men likevel er stillingen fortsatt ledig, melder The Guardian

Ingen søknader de siste månedene

Kenny sier han elsker jobben og livet på landet, som også er kjent fra «Ringenes Herre», men sliter med å finne noen kvalifiserte søkere på grunn av den lave interessen.

De siste månedene har ikke Kenny mottatt en eneste søknad.

Legekontoret ligger i den beskjedne byen Tokoroa, med 13.600 innbyggere, i et ruralt område i Waikato-distriktet på Nordøya.

Ifølge lokale medier er isolasjonen fra resten av verden, få skolealternativer og sosiale aktiviteter og dårlig bredbåndtilgang noen av grunnene.

Tilbyr halvparten av aksjene

De siste årene har Kenny opplevd stor pågang av pasienter på legekontoret. Til avisen The New Zealand Herald sier han at pasientlisten har eksplodert og at han nå er overarbeidet.

Gjentatte ganger har han også måttet avbryte ferier – fordi det har vært vanskelig å finne vikarer. Nå vil han så gjerne ha en makker som kan lette pasienttrykket.

– Jeg kan tilby en helt fantastisk lønn, sier Kenny.

Stillingen inkluderer ikke natt- og helgejobbing. I tillegg til en lang ferie og fet årslønn på 400.000 dollar, tilbyr Kenny halvparten av aksjene til legekontoret.

– Når det er så vanskelig å finne noen som kan jobbe med meg, vil det være enda vanskeligere å erstatte meg, sier han.

Avhengige av utenlandske leger

Nestsjef i allmennlegeforeningen på New Zealand, Linda Reynolds, sier at legejobbene på landet oftest går til utenlandske leger.

– Vi er svært avhengige av utenlandske leger, men de fleste kommer hit for å bo her en kort periode. Men etterspørselen er konstant og økende, sier hun.

Reynolds sier at en allmennpraktiserende lege tjener et sted mellom 150.000 og 280.000 dollar i året, henholdsvis 950.000 kroner og 1,76 millioner kroner.

Laster kart, vennligst vent...

NORDØYA: Legekontoret ligger i den beskjedne byen Tokoroa, med 13.600 innbyggere, i et ruralt område i Waikato-distriktet på New Zealand.

SISTE NYTT

Siste nytt