Hopp til innhold

Ingen vil forsvare indiske gjengvoldtektsmenn

Indiske advokater nekter å forsvare de seks mennene som brutalt voldtok den 23 år gamle kvinnen som døde fredag.

Indiske studenter protesterer mot kvinners dårlige rettsikkerhet

Drapet og voldtekten av den 23 år gamle medisinstudenten har ført til massive protester i hele India. Også i dag demonstrerte mange studenter i gatene i Hyderabad.

Foto: Mahesh Kumar A / Ap

I morgen skal saken for første gang opp ved en høringsdomstol i Delhi, og i dag ble det klart at ingen av domstolens 2500 registrerte advokater ønsker å forsvare gjerningsmennene, som har blitt fordømt av en hel verden.

– Vi har bestemt at ingen advokater vil forsvare de tiltalte, siden det vil være umoralsk med et forsvar i en slik sak, sier advokat og Sanjay Kumar til nyhetsbyrået AFP ifølge den indiske avisen Times of India.

Ifølge Kumar, som også er medlem av delstatens advokatforening, har alle de 2500 registrerte advokatene i området bestemt seg for å nekte å forsvare de tiltalte for å forsikre seg om at rettssaken blir hastebehandlet.

Andre advokater har tatt til orde for å boikotte hele rettssaken.

På vei fra kino

Seks menn ble ganske umiddelbart pågrepet i forbindelse med voldtekten. Fem av dem er mellom 20 og 40 år, og den siste av de pågrepne er mindreårig.

Den kvinnelige medisinstudenten var på vei fra kino med kjæresten i buss da de ble banket opp av seks menn. Kvinnen ble voldtatt med jernstenger – kjæresten ble holdt fast og slått med jernstang. Gjengvoldtekten skal ha pågått i 40 minutter bak i bussen.

Mannen overlevde angrepet, mens kvinnen fikk kritiske skader. Først lå hun på sykehus i India i ti dager, før hun ble sendt til et sykehus i Singapore.

Jentas familie og indiske ambassadefolk var til stede på sykehuset i Singapore da hun døde fredag. Et team av spesialister jobbet for å redde livet hennes. Hun fikk hjerneskader og infeksjoner i lungene og underlivet etter voldtekten.

Fredag fikk hun livstruende organsvikt, og senere kom meldingen om at hun var død.

Den 23 år gamle kvinnen som døde etter en gjengvoldtekt på en buss i New Delhi den 16. desember har fått tusenvis av indere til å kreve at myndighetene kommer på banen og setter en stopper for vold mot mot kvinner - et utbredt problem i India.

Video: Indere sørger etter voldtektsdød. Den 23 år gamle kvinnen som døde etter en gjengvoldtekt på en buss i New Delhi den 16. desember har fått tusenvis av indere til å kreve at myndighetene kommer på banen og setter en stopper for vold mot kvinner – et utbredt problem i India.

I dag har det også kommet frem at bussjåføren forsøkte å kjøre over de to etter at de hadde blitt kastet av bussen.

Dødsstraff

De fem er siktet for voldtekt, kidnapping og drap og risikerer dødsstraff. Den 17 år gamle gutten som også var med på ugjerningen vil bli stilt for en ungdomsdomstol senere.

Angrepet har ført til massive protester og blitt møtt med fordømmelse fra hele India.

Kvinnen som døde forrige fredag på et sykehus i Singapore ble fraktet tilbake til India der flere tusen gikk i fakkeltog for henne gjennom Dehlis gater i helgen.

I 2008 nektet også indiske advokater å forsvare en mann. Den gangen ble en av mennene bak Mumbai-skytingen dømt til døden.

Hvis ingen ønsker å forsvare de fem vil indiske myndigheter utpeke en forsvarer for dem.

SISTE NYTT

Siste nytt