Hopp til innhold

Ingen tiltale mot politimann som skjøt tenåring i Missouri

Storjuryen som har vurdert saken mot politimannen som skjøt og drepte tenåringen Michael Brown i Ferguson, Missouri har bestemt at det ikke skal reises tiltale

Butikkeiere sperrer for vinduene i West Florissant Avenue i Ferguson

SPENT STEMNING: Butikkeiere sperrer for vinduene i West Florissant Avenue i Ferguson.

Foto: ADREES LATIF / Reuters

Kunngjøringen kom ved 03.30-tiden i natt. Det var aktor i saken, Bob McCulloch som framførte juryens vedtak.

Ifølge juryen var det til dels motstridende vitneutsagn om hva som virkelig skjedde, da politimannen Darren Wilson skjøt og drepte den fargede tenåringen Michael Brown.

Myndighetene frykter nye opptøyer når tiltalebeslutningen blir kjent, og har trappet opp sikkerheten ved rettsbygningen i Clayton utenfor St. Louis.

Flere butikker har barrikadert inngangspartiet og satt opp sponplater foran vinduene.

Pressekonferanse i natt

Den amerikanske TV-kanalen CNN var i kveld først ute med å melde at storjuryen i Ferguson har fattet en beslutning og at den vil bli offentliggjort i løpet av kvelden, like etter siterte Washington Post det samme.

Noe senere ble dette også bekreftet av Ed Magee, talsmannen for St. Luis County, som også kunngjorde at det vil bli holdt en pressekonferanse senere i dag.

Familien til den drepte Michael Brown skal også ha fått beskjed om at avgjørelsen kommer i kveld, bekrefter bistandsadvokaten Benjamin Crump.

Ifølge ABC News vil det holdes en pressekonferanse klokken 02.00 norsk tid.

Laster Twitter-innhold
Politiet foran barrikadene utenfor rettsbygningen i Clayton

Politiet har tatt oppstilling foran barrikadene utenfor rettsbygningen i Clayton.

Foto: JIM YOUNG / Reuters

– Planla å sprenge

CNN har tidligere rapportert at Darren Wilson, politimannen som skjøt, har vært i samtaler med myndighetene i Ferguson om å fratre sin stilling i politiet. Det er ikke kjent når det vil bli offentliggjort.

Før helgen arresterte FBI to menn mistenkt for å ha kjøpt eksplosiver de planla å sprenge under demonstrasjonene i byen, og det har i en uke vært unntakstilstand i Ferguson.

Obama maner til ro

Den svarte tenåringen Michael Brown ble skutt og drept av Wilson i Ferguson, en forstad til St. Louis, i august. I Ferguson var det demonstrasjoner og opptøyer i over en uke etter drapet.

I over tre måneder har storjuryen hatt møter og gjort avhør og tiltalebeslutningen skulle egentlig bli kunngjort for en uke siden, men er blitt utsatt.

Det er særlig ventet protester i Ferguson dersom juryen beslutter at Wilson ikke skal tiltales.

USAs president Barack Obama oppfordret i kveld de som ønsker å protestere, om å gjøre det fredfullt, sier en talsmann for Det hvite hus.

SISTE NYTT

Siste nytt

Denne videoen skal vise en drone fra det ukrainske forsvaret slippe en granat på russiske styrker utenfor Kharkiv.

Slipper håndgranater fra minidroner

Nye videoer viser at små droner utstyrt med lette granater blir brukt i krigen i Ukraina. Disse blir først og fremst brukt som propaganda, mener ekspert Ole Jørgen Maaø fra Luftkrigsskolen.