NRK Meny
Normal

Ingen overlevende i studentbygning

Dødstallene fortsetter å stige på New Zealand, og redningsarbeiderne gir opp å finne overlevende flere steder i byen Christchurch.

CTV-bygningen i Christchurch, New Zealand

Flere utenlandske studenter er blant de omkomne i Christchurch.

Foto: Sarah Ivey / Ap

I alt er 75 mennesker bekreftet omkommet, mens 300 fortsatt er savnet.

Nasjonal unntakstilstand

– Ødeleggelsene i Christchurch har et grusomt omfang, sa Statsminister John Key da han onsdag utvidet unntakstilstanden i byen til å gjelde hele landet. Beslutningen ble tatt etter at regjeringen var samlet til krisemøte.

Flere steder i byen har nå redningsarbeiderne gitt opp håpet om å finne flere i live. Blant annet rundt CTV-bygningen midt i sentrum av byen der flere utenlandske studenter bodde.

– Mine tanker går til dem som nå sitter igjen og vet at deres barn er savnet i denne tragiske hendelsen, sier leder for politiets redningsoperasjon, Dave Lewry, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Utenlandske studenter

CTV-bygningen som blant annet også huser King’s Education Colleges språkskole hadde mange utenlandske studenter.

Bygningen er nå i så dårlig forvatning at redningsarbeidere ikke tør bevege seg inn i ruinene. I alt er 7 bekreftet omkommet, mens 24 fortsatt er savnet i den sammenraste bygningen. Politiet ønsker ikke å offentliggjøre hvem de savnede er, men et sørkoreansk søskenpar i tjueårene er savnet.

Brorparten av de utenlandske studentene ved Kings Education College er fra Japan, Filippinene, Sør-Korea, Kina og Thailand.

Andre steder i byen får redningsmannskapene tekstmeldinger og hører bankelyder fra folk som fortsatt ligger innesperret under sammenraste bygninger. For noen er det allerede for sent, mens andre må få lemmer amputert på stedet før de kan reddes.

Brannvesenet i byen forteller at 15 personer ble hentet ut i live fra restene av en kontorbygning onsdag.

– Vi har fått dem ut av bygningen, og de er fortsatt i live. Det var målet vårt, og vi fortsetter å lete etter flere, sier en talsmann for brannvesenet i et radiointervju.

Politiet opplyser at 500 redningsarbeidere deltar i letingen etter overlevende etter jordskjelvet tirsdag.

– Det er et fryktelig blodbad over hele byen. Døde mennesker ligger i gatene, de er innesperret i biler og knust under bygningsmassene, sier overbetjent Russel Gibson til Radio New Zealand.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt