Ingen hai-rabatt til Sharm el-Sheikh

Ingen norske turoperatører vil tilby hai-rabatt til Sharm el-Sheikh i Egypt. Den siste uken har tre turister blitt angrepet av aggressive haier ved det populære feriemålet.

Turister angrepet av hai i Sharm el-Sheik

Solhungrige norske turister lar seg ikke skremme av de aggressive haiene utenfor Sharm el-Sheikh. Den siste uken har tre turister blitt angrepet.

Foto: - / Afp

Mideast Egypt Shark Attack

Turistene må holde seg på land inntil egyptiske myndigheter har fått kontroll over situasjonen med haiene.

Foto: Hussein Talal / Ap

Angrepet av hai i Egypt

Turister på stranda i Sharm el-Sheikh i Egypt. En tysk kvinne ble drept i et haiangrep søndag.

Foto: STRINGER/EGYPT / Reuters
Søndag ble en tysk kvinne drept i et haiangrep mens hun snorklet utenfor Sharm el-Sheikh. Det var det tredje haiangrepet på én uke i området.

En russisk og en ukrainsk svømmer ble angrepet tirsdag og onsdag. Norske turoperatører har i dag hatt møter om situasjonen på det populære populære feriestedet.

NRK får opplyst at strendene vil være stengt til 9. desember. Dermed kan tilgangen på sjøvann bli dårlig for badeglade turister de neste dagene.

Lengter etter sol

Turoperatøren Apollo har ca. 1000 norske gjester i uken i Sharm el-Sheikh på denne tiden av året.

Informasjonssjef Helen Begby sier de ikke har mottatt noen avbestillinger ennå.

– Nei, Sharm el-Sheikh er et meget populært reisemål for solhungrige norske vinterturister. Det skal nok mer til et haiangrep for å holde nordmenn hjemme, sier Begby til NRK.no

Hun sier det ikke er nødvendig med hai-rabatt for å lokke nordmenn nedover i vinter.

– De fleste tar dette med ro, men vi tilbyr å betale tilbake utgiftene til de som avbestiller dykkerpakker denne uken, sier Begby.

Stengte strender

Det samme gjør Star Tour. De har 223 ferierende nordmenn i Sharm el-Sheikh.

– Alle som har bestilt dykkerpakker på forhånd vil få refundert turen hvis de ønsker å avbestille, sier kommunikasjonsdirektør Lena Petterson i Star Tour til NRK.no

– Tilbakemeldingene vi har fått så langt er at folk tar dette pent. Det har vært rolig på morgenen i dag, og vi har ikke fått veldig mange henvendelser. Vi følger situasjonen fortløpende, sier Petterson.

Avlyser vannsport

Turoperatøren Amisol vil også refundere utgiftene til de som har bestilt vannsport-aktiviteter i Sharm el-Sheikh-området.

– Vi har avlyst alle dykke- og vannsport-aktiviteter og alle som har bestilt dette på forhånd vil få pengene tilbake, sier kommunikasjonsansvarlig i Amisol Siri-Kristin Jensen.

Amisol har 500 norske og danske gjester i Sharm el-Sheikh denne uken. Jensen sier de ikke mottatt mange henvendelser etter gårsdagens angrep, og understreker at vanlige avbestillingsregler gjelder for de som har bestilt tur til feriemålet ved Rødehavet.

Sender eksperter

To haier er fanget etter de to første haiangrepene, en hvitfinnet hai og en makrellhai.

– Jeg er helt paff over at dette hender, sier den svenske dykkerinstruktøren Niklas Funk. Han har jobbet i Sharm el-Sheikh, der han eier et dykkersenter, i 15 år.

Aldri tidligere har han hørt om et haiangrep, sier han til det svenske nyhetsbyrået TT.

Søndag ettermiddag ble han varslet om de siste angrepene og fikk øyeblikkelig 120 dykkerelever opp av vannet, skrev NTB søndag.

Helen Begby sier til NRK.no at amerikanske haieksperter nå er på vei til Egypt for å løse problemet med de aggressive haiene. Inntil videre velger egyptiske myndigheter å holde strendene stengt.

SISTE NYTT

Siste nytt