NRK Meny
Normal

Maddie-saken: Ingen funn etter graving

Politiet står fortsatt uten svar i forsvinningssaken etter Madeleine McCann. De tre hovedmistenkte er heller ikke avhørt av portugisisk politi.

Madeleine McCann

SAVNET: SAVNET: Tre år gamle «Maddie» forsvant i Portugal i 2007. Syv år senere står fortsatt politiet uten svar. Familien var bare 50 meter unna leiligheten da datteren forsvant på ferie i Praia da Luz i Algarve, Portugal.

Foto: Ap

Ingen nye bevis er avdekket etter at etterforskere for tre uker siden startet å grave etter savnede Madeleine McCann, melder The Guardian.

Søker etter Madeleine

HULL I BAKKEN: Scotland Yard-etterforskere undersøker et område som ligger i nærheten av leilighetskomplekset.

Foto: STRINGER / Reuters

Området på nærmere 60.000 kvadratmeter ligger like i nærheten av ferieleiligheten i Praia da Luz, hvor britisk politi mener «Maddie» ble bortført for syv år siden.

– Dette er første fase av undersøkelsen, og det gjenstår betydelig mengder arbeid de kommende ukene og månedene, sier britisk politi til avisa.

Hovedmistenkte ennå ikke avhørt

Tre lokale menn er mistenkt for å ha brutt seg inn i leiligheten og deretter bortført den daværende tre år gamle jenta.

Seks måneder har gått siden britisk politi ba om tilgang til å avhøre de tre hovedmistenkte.

Nå forbereder portugisisk politi å avhøre dem, melder avisa. De ønsker ikke å kommentere om mennene har kriminell bakgrunn.

– Fikk panikk

Den engelske avisa The Observer har tidligere meldt at ytterligere åtte personer også skal avhøres.

Kate og Gerry McCann med bilde av datteren Madeleine

FORTSATT HÅP: Foreldrene til Madeleine, Kate og Gerry McCann lever fortsatt i håpet om å finne datteren.

Foto: ANDREW WINNING / Reuters

Det var i starten av januar i år at britisk politi fikk nye mistenkte i saken. De tre mennene, som er lokale, ble da identifisert, og politiet mener de var på et innbruddsraid i samme område i 2007.

Britiske etterforskere tror at tyvene kan ha fått panikk etter å ha vekket Madeleine ved et uhell og tatt henne med seg.

Sjekket kloakken

Mens gravingen pågikk har også etterforskere undersøkt kloakken til feriekomplekset Ocean Club, hvor McCann-familien bodde på forsvinningstidspunktet.

Ifølge portugisiske medier har britisk politi sendt 287 forespørsler til portugisiske myndigheter om tiltak i forbindelse med søket.

Tidligere har politiet jaktet en mann som overfalt ni andre britiske jenter i samme område i Algarve i tidsrommet 2004 til 2006. Et av ofrene for disse overgrepene var en 10 år gammel jente i samme område hvor Madeleine forsvant.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt