Ingen feriekrøll for godt forberedte Hellas-turister

Gardermoen (NRK): Hellas er i ferd med å gå tom for kontanter, men fortsatt opplever utenlandske turister fulle minibanker. Hjemvendte norske turister forteller om problemfrie dager i den greske solen.

Yngvild Maae

Her tar Yngvild Maae ut 200 euro i minibanken i Hellas. Det gikk bra for oss, men grekerne fikk bare ta ut 60 euro, forteller hun.

Foto: Privat

Selv om Hellas står overfor en stor økonomisk krise, som har ført til stengte banker og uttaksbegrensninger i minibankene, merker norske turister NRK har snakket med lite til problemene landet står overfor.

Yngvild Maae

Yngvild Maae kom hjem fra Hellas torsdag ettermiddag.

Foto: Paal Wergeland / NRK

– Lokalbefolkningen fulgte hele tiden med på nyhetssendingene. De er veldig opptatt av krisen, men jeg opplevde ikke at vi var i et land i krise, forteller Yngvild Maae, som landet på Gardermoen torsdag ettermiddag.

Hun ferierte sørøst i Hellas og opplevde alle de møtte som hyggelige, og forteller at grekerne hadde et avslappet forhold til problemene landet står overfor.

– De pratet masse om krisen, men de tok det veldig med ro, og jeg vil ikke si at de var preget, sier Maae.

På forhånd hadde hun tatt ut en del euro, men hadde heller ingen problemer med å ta ut penger. Hun tror nordmennene som var på tur var enda mer preget, og forteller at de tipset mer en vanlig.

– Vi også. Vi tipset nok litt ekstra på grunn av krisen. Maae har ingen problemer med å anbefale Hellas, og sier det går helt fint å feriere der.

Betaler med kort

Etter at det denne uken ble klart at grekerne ikke vil betale avdragene på landets enorme gjeld, har mange fryktet for landets fremtid. Mange grekere har også stilt seg i kø for nærmest å tømme kontoene sine.

Caroline Vike

Caroline Vike og sønnen merket lite til en nasjon i krise.

Foto: Paal Wergeland / NRK

Derfor har norske turister blitt rådet til å ta med kontanter på ferie. I tillegg har mange fryktet at greske butikker og restauranter ikke vil akseptere kort som betalingsmiddel.

Prutet ikke

Hjemvendte Caroline Vike forteller at det ikke var mange steder på Kreta som takket nei til kort.

– Vi hadde med kontanter på forhånd, og vi opplevde egentlig ingen problemer. De butikkene som ligger litt utenfor turistløypa tar kort med glede, sier Vike.

Verken hun eller sønnen merket at de ferierte i en nasjon i krise.

– De tar det med knusende ro, men også vi tipset godt, og vi prutet ikke. Vi betalte gledelig det som sto på prislappen, men tre euro for et skinnbelte er jo ikke dyrt heller.

Familien Vestvik-Lunde ferierte på sørkysten av Kreta. Der så de at minibankene var tomme, men familien hadde på forhånd tatt ut kontanter til ferien. Og selv om det ikke holdt hele veien, hadde de ingen problemer med å betale med kort.

Familien Vestvik-Lund

Familien Vestvik-Lun opplevde tomme minibanker, men hadde med godt med kontanter.

Foto: Paal Wergeland / NRK
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt