NRK Meny
Normal

Ingen dialog på Nørrebro

Forholdet mellom politikerne og brukerne av Ungdomshuset er nå heller kjølig etter at aksjonister i går okkuperte og ramponerte en skole i bydelen Nørrebro:

Stevnsgades skole
Foto: Keld Navntoft / Scanpix

Det har gått en drøy måned siden dette var sitiuasjonen rundt det omstridte Ungdomshuset på Nørrebro i København.

I ukene som har gått siden ungdomshuset ble tømt og revet har dialogen mellom brukerne av huset og politikerne i København pågått i et forsøk på å finne en løsning i form av et nytt hus.

Nå har denne dialogen fått et alvorlig skudd for baugen etter at 150 aksjonister i går kveld okkuperte en nedlagt skole i bydelen.

Tidligere har poltikerne tilbudt skolen til Ungdomshus-brukerne for 12 millioner danske kroner. Brukerne nektet den gang å betale mer enn en krone, og dermed ble det ikke noe av overtakelsen.


I går okkuperte aksjonister altså bygningen - og politiet brukte flere timer på å rydde huset. Da hadde aksjonistene smadret såvel kjøkken som toaletter og malt grafitti på veggene .

Manu Sareen er gruppeleder for partiet Det radikale Venstre i København. I utgangspunktet vil han at brukerne skal få et nytt hus, men gårsdagens aksjon, som endte med 37 arresterte, er uhledig for den videre prosessen, sier han:

De arresterte ble løslatt i løpet av dagen. men det er lite som tyder på at konflikten om et ungdomshus i København får en snarlig løsning.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt