Indonesiske myndigheter bekrefter at fly med 54 styrtet


Indonesiske myndigheter sier det savnede passasjerflyet med 54 personer om bord er funnet styrtet i fjellene i Papua-provinsen i landet.

Laster kart, vennligst vent...

Papua-provinsen i Indonesia utgjør den vestlige delen av øya New Guinea.

Indonesias transportminister Ignasius Jonan om det savnede Trigana Air-flyet

Indonesias transportminister Ignasius Jonan under pressekonferansen.

Foto: ANTARA FOTO / Reuters

Det var den den statlige redningstjenesten BASARNAS som først meldte at man hadde mistet kontakten med flyet i Papua-provinsen i Indonesia. Papua-provinsen utgjør den vestlige delen av øya New Guinea.

Like før klokken 15.00 søndag ettermiddag melder Reuters at innbyggerne i en landsby i den avsidesliggende Oksibil-regionen har sett et fly som krasjet i fjellene. Meldingene bekreftes av Trigana Air-direktør Beni Sumarayanto.

Indonesias transportminister sier noe senere at flyet er funnet, ifølge CNN. BBC skriver at det er vraket etter det styrtede flyet som har blitt funnet i fjellene i den avsidesliggende Papua-provinsen. Når redningsmannskaper kan ta seg fram til vraket, er foreløpig uklart

Halvtime i luften

Flyet som lenge var savnet tilhører det indonesiske flyselskapet Trigana Air, og er av typen ATR 42. Innenriksflyet mistet kontakten med bakkemannskaper rundt klokken åtte norsk tid (tre på ettermiddagen lokal tid), rundt en halvtime etter at det tok av fra Sentani-flyplassen i Papuas provinshovedstad Jayapura.

Flyet lettet klokken 14.22, lokal tid, og estimert landing i Oksibil var klokken 15.15. Men klokken 14.55 mistet flyet kontakt med radaren, melder den lokale TV-stasjonen Metro News.

Ifølge den indonesiske redningstjenesten er det 44 voksne passasjerer om bord på flyet, samt tre barn og to spedbarn. I tillegg har flyet en besetning på fem personer.

Artikkelen fortsetter.

Trigana Air

Det skal være et fly av denne typen, Trigana Air ATR 42 Turboprop, som er savnet.

Foto: Trigana Air / Presse

– Vi vet ikke hva som har skjedd

J. A. Barata, en talsmann for Indonesias transportminister, sier til nyhetsbyrået AFP at flyet etter planen skulle lande i Oksibil rundt klokken tre.

– Vi er ikke sikre på hva som har skjedd, og vi holder på å koordinere med lokale myndigheter, sa Barata til AFP tidligere i dag, og la til at det er vanskelige værforhold i området.

– Været er veldig dårlig der akkurat nå, det er veldig mørkt og mye skyer. Det ligger ikke til rette for et søk. Det er mye fjell i området, sier talsmannen.

Ifølge nyhetsbyrået AP er det mye regn, kraftig vind og tåke i området der flyet flyet forsvant. Området består for det meste av fjell og jungel, og flere fly som har vært savnet i det samme området har aldri blitt funnet, ifølge nyhetsbyrået AP.

Et fly ble tidligere søndag sendt ut for å lete etter det savnede flyet, men søket er nå avsluttet på grunn av dårlig vær.

Laster Twitter-innhold

Svartelistet av EU

I desember i fjor styrtet et av Air Asias passasjerfly på vei fra den indonesiske byen Surabaya til Singapore. Alle de 162 som var om bord omkom. Hendelsen førte til at indonesiske myndigheter innførte nye regler for flyfarten, i et forsøk på å forbedre sikkerheten i lufta, skriver Al Jazeera.

I juli lovet Indonesias president en gjennomgang av landets aldrende flyflåte, etter at et militært transportfly styrtet i den nordlige delen av landet. 130 personer omkom.

Ifølge Wikipedia flyr Trigana Air kun innenriks i Indonesia. Selskapet skal ha syv fly av typen ATR 42–300. Flyselskapet står på EUs svarteliste, noe som innebærer at det vurderes som for utrygt til å fly i Europa.

Nettleksikonet skriver at et annet av Trigana Airs ATR-42-fly har vært involvert i en ulykke de siste årene. I 2010 måtte et fly av typen ATR-42-300 nødlande i en risåker i Bone, etter et problem med motoren. To personer ble alvorlig skadd.

SISTE NYTT

Siste nytt