Indonesia innfører dødsstraff og kjemisk kastrering for pedofile

President Joko Widodo går kraftig til verks for å få bukt med seksuell vold mot barn i landet.

Indonesia straff pedofile

Det brutale drapet på en 14 år gamle jente i april førte til store protester i Indonesia med krav om strengere straffer for seksuell vold mot barn.

Foto: Dita Alangkara / Ap

Presidenten i Indonesia har godkjent nye, langt strengere straffer for personer som forgriper seg seksuelt på barn.

Dette inkluderer blant annet dødsstraff som maksimumsstraff og kjemisk kastrering, og kommer i kjølvannet av en brutal gjengvoldtekt og drap av en skolejente, som har rystet landet, skriver nyhetsbyrået AFP.

Dømte pedofile kan også bli tvunget til å gå med elektroniske sporingsbrikker etter at de kommer ut av fengsel som følge av de nye reglene.

– Disse nye lovene er laget for å bekjempe krisen som er skap av seksuell vold mot barn, sa president Joko Widodo onsdag.

– Seksuelle forbrytelser mot barn er spesielt, fordi disse truer livene til barn.

Funnet bundet og drept

Presidentens dekret gjør at de nye straffene innføres med umiddelbar virkning, selv om landets parlament senere kan stemme mot det.

Den brutale gjengvoldtekten og det påfølgende drapet av en 14-årig jente på øya Sumatra i april fikk Widodo til å handle og innføre de strengere straffene.

Hun ble overfalt av en gjeng med fulle gutter og menn på vei hjem fra skolen, og ble funnet tre dager senere i skogen, fastbundet og naken. Sju tenåringer i alderen 16 til 17 år ble fengslet tidligere denne måneden i forbindelse med overfallet.

Indonesia straff voldtekt

Sju tenåringer ble pågrepet for voldtekten og drapet på en 14-åring på Sumatra.

Foto: DIVA MARHA / Afp

Bred støtte i Indonesia

Angrepet har ført til en kraftig debatt om seksuell vold i Indonesia, og demonstranter har tatt til gatene i hovedstaden Jakarta og krevd strengere straffer for barneovergripere.

Hendelsen i Indonesia har også blitt sammenlignet med gjengvoldtekten og drapet av en 23 år gammel indisk student på en buss i Delhi i 2012. Det satte også i gang en rekke protester og førte til strengere voldtektsstraffer i India.

De nye straffene har blitt godt mottatt i Indonesia, hvor det er bred støtte for dødsstraff.

Maksimumsstraffen for voldtekt, også av mindreårige, var tidligere 14 år i Indonesia.

Ved å introdusere kjemisk kastrering blir Indonesia et av få land i verden som bruker straffemetoden.

SISTE NYTT

Siste nytt