NRK Meny
Normal

Indiske kvinner gjør opprør: Legger ut bilder etter midnatt på sosiale medier

Med emneknaggen #AintNoCinderella protesterer flere indiske kvinner med å publisere bilder av seg selv ute på byen etter midnatt.

Laster Twitter-innhold

Protesten er en reaksjon på uttalelsen fra en politiker som mente en kvinne som var ute etter midnatt selv var skyld i at hun nesten ble kidnappet, skriver BBC.

Laster Twitter-innhold

Det var natt til lørdag DJ-en Varnika Kunda ble forfulgt av en annen bil på vei hjem fra jobb i byen Chandigarh som ligger nord i India. Hun opplevde at den andre bilen fulgte etter henne og prøvde å tvinge henne av veien.

Kunda fikk etter kort tid hjelp av politiet som arresterte to unge menn. Den ene angivelig sønn av en innflytelsesrik politiker fra regjeringspartiet Bharatiya Janata Party (BJP).

Etter hendelsen uttalte en politiker fra staten Haryanas Ramveer Bhatti (BJP) til CNN at Kunda ikke skulle vært ute så sent.

– Jenta skulle ikke vært ute etter midnatt. Hvorfor var hun ute å kjørte så sent, uttalte Bhatti.

Han uttale også til The times of India at foreldre må ta vare på barna sine, og ikke la dem være ute så sent på natten.

Klandrer offeret

– Hvorfor skal ikke kvinner kunne være ute etter midnatt? Hvordan kan de sette et portforbud for oss? Det spørsmålet vil jeg stille folk som Bhatti, uttalte Divya Spanda leder for Sosiale medier hos opposisjonspartiet Congress party til BBC.

Etter uttalelsene fra Bhatti publiserte Spanda et bilde av seg selv på Twitter med emneknaggen #AintNoCinderella.

Laster Twitter-innhold

Hundrevis av kvinner har siden publisert bilder på Facebook, Twitter og Instagram for å utfordre den patriarkalsk tankegangen hvor man alltid skylder på kvinnene i slike saker, skriver BBC.

Har mottatt trusler

Journalisten Palak Sharma har mottatt trusler etter at hun postet et bilde hvor hun blunker til kamera med en drink i hånden med teksten «Hei, det er midnatt og jeg er ute».

Laster Twitter-innhold

– Jeg har de siste dagene mottatt trusler og blitt kalt hore. Men jeg blir ikke redd, ingenting skal stoppe oss, og ingen kan skremme oss. Vi er ikke Askepott, vi trenger ikke å være hjemme før midnatt, uttalte Sharma til BBC.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt