Indiske kvinner får balltre i bryllupsgave for å banke opp sine fulle menn

«Til å banke opp fulle menn» står det skrevet på balltrærne som hundrevis av bruder fikk av en indisk minister.

Indisk brud

INDISK BRUD: En indisk kvinne gifter seg sammen med hundrevis av andre i Ahmedabad i India.

Foto: Sam Panthaky / AFP

Våpenet eller planken brukes vanligvis til å banke støv av klær og tepper, men gaven fra ministeren er denne gangen ment for å straffe menn som drikker for mye eller er voldelige.

Laster Twitter-innhold

Politiker, Gopal Bhargava, ga bryllupspresangen til 700 bruder under et massebryllup på lørdag. Bryllupet ble organisert av myndighetene i delstaten Madhya Pradesh som ligger sentralt i India.

Politiet vil ikke blande seg inn

På balltreet står det også skrevet: «Politiet vil ikke blande seg inn dersom dette benyttes»

Bhargava ba brudene om å forsøke å snakke fornuft med mennene sine først, men dersom det ikke nytter «la balltreet ta seg av snakkingen»

Politikeren forteller til nyhetsbyrået AFP at han vil rette oppmerksomheten mot vold i hjemmet som er et stort problem for kvinner på den indiske landsbygda.

Laster Twitter-innhold

– Kvinner forteller at det er et stort problem at mennene bruker familiens sparepenger på alkohol og at de blir voldelige når de drikker, sier Bhargava.

– Dette er ikke for å oppfordre kvinner til å bruke vold, men for å forhindre vold i hjemmet.

Ministeren skal ha bestilt rundt 10.000 balltrær som skal overrekkes kvinner som skal gifte seg.

Strenge alkollover

Flere indiske delstater har de siste årene hatt aksjoner mot alkohol. Mange har innført totalforbud eller restriksjoner når det gjelder salg av alkohol for å få bukt med vold i fylla.

I 2016 gikk det regjerende partiet i delstaten Tamil Nadu til valg med å love et alkoholforbud. Det løftet var veldig populært blant kvinnelige velgere og kan ha bidratt til at partiet vant valget.

Også i nabostaten Kerala har alkoholproblemer vært på den politiske agendaen. I 2014 ble det innført et alkoholforbud på hotellene. Andre stater har også innført totalforbud mot å nyte alkohol.

SISTE NYTT

Siste nytt

Talibans utenriksminister svarer på kritikk i et eksklusivt intervju med Yama Wolasmal.

Taliban-topp om drapet på norsk journalist: Man deler ikke ut søtsaker i krig

I 2008 ble journalisten Carsten Thomassen drept i et terrorangrep der Taliban påtok seg skylden. NRK spurte Talibans utenriksminister hva han ville si til nordmannens familie.