Indisk jente (15) voldtatt og påtent

Nok en grusom voldtektssak ryster India. En 15-årig jente ble mandag voldtatt og påtent etter overgrepet som skjedde i huset der hun bodde i New Delhi.

PÅ denne takterrassen ble den indiske 15-åringen påtent etter voldtekten.

SKJEDDE HER: På denne takterrassen ble den indiske 15-åringen påtent etter voldtekten.

Foto: Saurabh Das / Ap

Jenta døde onsdag morgen av skadene hun ble påført. Hun ble funnet med store brannskader på takterrassen til familiens hus i Tigri i Delhi-forstaden Noida.

Ifølge nyhetsbyrået AP er overgrepet bare ett av en rekke anmeldte overgrep mot kvinner og barn i India den siste tiden. Volden har ikke stanset etter masseprotestene for tre år siden da en fysioterapistudent ble gruppevoldtatt og mishandlet på en buss, og fikk så store skader at hun døde to uker senere.

Politifolk utenfor huset til jenta som ble voldtatt og påtent i Tigri i India

HOLDER VAKT: Tre politimenn er plassert utenfor huset til jenta som ble voldtatt og påtent i Tigri i India.

Foto: Saurabh Das / Ap

– Stalker

Allerede mandag arresterte politiet en 20 år gammel mann. Han er mistenkt for å ha voldtatt jenta, og deretter forsøkt å brenne henne til døde, opplyser politibetjent Yadram Singh på Bisrakh politikammer til AP. Ifølge et annet nyhetsbyrå, AFP, er den arresterte mannen 18 år gammel og bosatt i nabolaget.

Ifølge det lokale politiet hadde mannen brannsår på hendene. Siktelsen lyder på voldtekt, drapsforsøk, overfall på en mindreårig og grov kroppsskade.

Jenta skal ha blitt påført brannskader på 95 prosent av kroppen. Hun ble funnet av foreldrene som hørte skrik fra takterrassen natt til mandag.

Ifølge politiet skal jenta ha fortalt at hun ble voldtatt, slått og påtent av en mann som hadde forfulgt henne i flere måneder.

Indiske kvinner krever straff for voldtekt

KREVER STRAFF: Indiske kvinner demonstrerer utenfor retten i Kolkata i januar, og krever streng straff for seks menn for voldtekt og drap på en 20 år gammel kvinne i Kamduni i 2013.

Foto: Bikas Das / Ap

Indiske kvinner og barn er spesielt utsatt for seksuelle overgrep fordi temaet er både skam- og tabubelagt. Særlig kvinner fra lavkastene er utsatt. Men dette er i ferd med å endre seg etter bussvoldtekten i 2012. Etter det er fengselsstraffene doblet, og tallet på anmeldelser skal ha økt kraftig.

4-åring drept

Mandag denne uken meldte politiet i Mumbai at de etterforsket om drapet på en fire år gammel jente i byen. Jenta kom bort fra sin mor på en jernbanestasjon i byen, og liket ble funnet i et kratt utenfor byen dagen etter. Etterforskningen skal bringe klarhet i om jenta også ble voldtatt, melder nyhetsbyrået Press Trust of India.

I delstaten Uttar Pradesh arresterte politiet en 20-åring søndag kveld, siktet for å ha voldtatt en 6-årig jente tidligere samme kveld.

I tillegg kom det melding om at ni menn var under etterforskning for å ha gjengvoldtatt en kvinne som gikk ut i mørket for å gjøre sitt fornødne i den samme delstaten.

Press Trust of India melder også om at en guttegjeng på tre skal ha kidnappet og gjengvoldtatt en tenåringsjente i delstaten Haryana og senere i New Delhi, før hun klarte å rømme.

Demostrasjon mot løslatelsen av voldtektsdømt i Mumbai

NEI TIL LØSLATELSE: Demonstranter fra Indias National Congress Party protesterer i Mumbai mot løslatelsen av den yngste av mennene som ble dømt for gjengvoldtekten på bussen i desember 2012.

Foto: Rafiq Maqbool / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt