Indisk guru fastet seg til sykehus mot korrupsjon

Swami Ramdev, Indias mest kjente guru, ble bragt til sykehus fredag. Ramdev begynte det som skulle bli en sultestreik til døden, for å markere sin misnøye med korrupsjonen i landet.

Indisk guru bragt til sykehus

Til sykehus: Swami Ramdev blir bragt til sykehus av sine tilhengere i den nordlige byen Haridwar i India.

Foto: STRINGER/INDIA / Reuters

Ramdev, som reiser i privat-jet og har over 30 millioner tv-seere daglig, har sultestreiket siden lørdag, etter at myndighetene brukte væpnet politi til å bryte opp en faste-aksjon Ramdev holdt i New Dehli, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Indias mest populære yogaguru innledet sultestreiken i protest mot korrupte politikere i landet.

Lørdag samlet tusenvis av mennesker seg i et enormt telt i Delhi hvor guruen begynte protestaksjonen.

Etter syv dager satte imidlertid lokale myndigheter ned foten, og beordret at Ramdev skulle bli tatt med til sykehus.

Vil ha lov mot korrupsjon

Avgjørelsen om å få Ramdev på sykehus kom etter at en aktivist og det største opposisjonspartiet i India ba det ledende politiske partiet i kongressen om å komme til en enighet med guruen om en avtale.

I denne avtalen skulle det foreligge en plan for å betale tilbake svarte penger, i tillegg til å vedta en lov mot korruspjon.

Ramdev vil også innføre dødsstraff for korrupte tjenestemenn.

– Ramdev har blitt tatt med til sykehus grunnet lav puls, ketoner i urinen, og dehydrering etter råd fra en sjefslege, sier Ramdevs talsmann i en uttalelse.

Ketoner i urinen kan være et symptom på syreforgiftning, noe som kan være alvorlig.

Guru i India bringes til sykehus

Syv dager: Ramdev ble bragt til sykehus syv dager etter at han begynte sultestreiken.

Foto: STRDEL / Afp

– Likegyldige til Ramdevs tilstand

I India er stadig flere opprørt over korruspjonen i landet, etter at det har blitt avslørt flere skandaler den siste tiden.

– Det virker som regjeringen er likegyldige til Ramdevs fysiske tilstand, sier Ravi Shankar Prasad, talsmann for det største opposisjonspartiet, Bharatiya Janata Party.

Det ryktes også at sultestreiken er starten på en valgkampanje mot valget i 2014. De færreste forventet derfor at Ramdev er villig til å dø for sin sak, og kommentatorer tror det hele vil resultere i en avtale med en moralsk seier for guruen.

Mer korrupt enn Kina

Ramdevs kampanje er den siste knipen i rekken for Kongresspartiets regjering som har vært rammet av en rekke korrupsjonsskandaler, ifølge NTB.

Blant annet har telekomskandalen satt indiske sinn i kok. Denne saken dreier seg om angivelig svindel i forbindelse med fordelingen av lisenser for mobiltelefoni i 2008.

Den tidligere ministeren for telekommunikasjon, Andimuthu Raja, er anklaget for å ha solgt lisensene altfor billig. Også norske Telenor er indirekte innblandet i saken.

På Transparency Internationals korrupsjonsindeks er India rangert som nummer 78. Det er verre enn blant annet Kina.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt