NRK Meny
Normal

Foreldre krever dødsstraff etter gjengvoldtekten i India

Foreldrene til kvinnen som ble gjengvoldtatt på en buss i New Delhi fjor, krever dødsstraff for de fire gjerningsmennene.

Demonstrasjon i India

Saken har ført til et voldsomt raseri i India. Flere demonstranter møtte opp utenfor rettslokalet i dag for å kreve dødsstraff for gjerningsmennene.

Foto: PRAKASH SINGH / Afp

Fire menn som har stått tiltalt for voldtekten av den 23 år gamle studenten ble i dag funnet skyldige på tolv punkter, deriblant bortføring, voldtekt, ran og drap.

Kvinnen omkom på sykehus som følge av den brutale voldtekten, og alle fire risikerer å bli dømt til døden ved hengning.

Les: Fire tiltalte funnet skyldig i voldtekt i India
Les: Indias nasjonalforsamling skjerper straffen for voldtekt

– For det som skjedde med henne, må disse udyrene henges. Ikke noe annet enn dødsstraff er akseptabelt for oss, sier 23-åringens far til nyhetsbyrået AP.

Til britiske Telegraph sier han at familien aldri vil komme over tapet av datteren.

– Hvis alle blir hengt, ville det vært slutten. Men vi vil fortsatt bli nødt til å kjempe for rettferdighet etter hennes død, sier han.

Offerets venn, som var med da voldtekten skjedde, krever også dødsstraff for gjerningsmennene.

– De ville at vi skulle dø. Nå vil jeg at de skal dø, og det ville hun også. Hun ønsket at de skulle bli satt fyr på, sier han til AFP.

Demonstrant i India

Voldtekten har rystet India, og flere har krevd dødsstraff for gjerningsmennene.

Foto: SAJJAD HUSSAIN / Afp

«Kaldblodig drap»

I retten kom det frem at gjerningsmennene hadde drukket tett før overfallet, og at den antatte gjenglederen hadde planlagt å ta livet av ofrene for å skjule alle spor.

De skal ha kjørt rundt i en buss som ikke var i rute da de så 23-åringen og vennen hennes på en bussholdeplass. Vennen ble banket opp, og kvinnen ble voldtatt gjentatte ganger, blant annet med et jernrør.

Dommer Yogesh Khanna slår fast at de står bak «et kaldblodig drap på en hjelpeløs person».

De brutale detaljene førte til voldsomme demonstrasjoner i India, og myndighetene godkjente i februar en ny lov som åpner for dødsstraff i alvorlige voldtektssaker.

Les: Enorme demonstrasjoner for kvinners sikkerhet i India

Varsler anke

Dersom retten kommer frem til at de fire skal henrettes, må dommeren slå fast at det ikke er noen mulighet for at gjerningsmennene kan rehabiliteres. Han må også forklare hvorfor saken står i en særstilling.

Forsvarerne til de fire mennene bekreftet tirsdag at de vil anke dommen, og hevder alle er uskyldig dømt under press fra befolkningen og regjeringen.

De hevder også at klientene deres ble torturert og presset til å skrive under på tilståelser.

– De er feilaktig dømt, kun for å tilfredsstille offentligheten. Dette er ikke en rettferdig rettssak, sier forsvarer A.P. Singh.

To andre menn var også tiltalt for ugjerningen. En tok livet sitt i fengsel, og den andre er dømt til tre års rehabilitering ettersom han var mindreårig da overfallet fant sted.

Les også: Unge indiske kvinner danner borgervern

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt