India passerer 7 millioner smittede

Det er registrert 74.383 nye tilfeller av koronaviruset i India det siste døgnet. Dermed har landet passert 7 millioner registrerte smittetilfeller.

M_Qlzq_h2h4

India passerer 7 millioner registrerte smittetilfeller av koronaviruset. Samtidig vil regjeringen åpner opp mer av landet.

Foto: SAJJAD HUSSAIN / AFP

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

– Folk var redde for koronaviruset i mars og april, men ikke nå lenger. Nå går også folk ut fordi de må på jobb. De har ikke penger eller noe annet mulighet. Det sier Yogesh som bor i millionbyen Pune i India til Reuters.

Det er kun USA som har flere antall registrerte smittede enn India der nesten 8 millioner har testet positivt. Blant dem president Donald Trump. Men eksperter regner med at India innen kort tid vil være det landet med flest registrerte smittetilfeller.

I løpet av 13 dager er det blitt registret nesten en million smittetilfeller i India, og dødstallet har steget over 108.000, ifølge Reuters.

Ønsker å åpne opp landet

_hqSFF_pOT4

Til tross for massiv testing, sliter den indiske myndigheter å få kontroll på smitten i landet.

Foto: Mahesh Kumar A / AP

Statsminister Narendra Modis regjering ønsker å gjenåpne mer av landet. Det skjer etter at landets økonomi ble hardt rammet av koronatiltakene som ble satt inn i mars.

– Det er ingen jobber i byene eller i landsbyene. Man ser at flere og flere får sparken, mens nesten ingen blir ansatt. Det sier studenten Ravi Chand til AP.

Regjeringen ønsker å åpne mer opp rett før festivalsesongen i november, for å bedre økonomien. Til tross for økende smitte i landet.

Men landets helseminister Harsh Vardhan sier at uforsiktighet under festivaler kan forverre situasjonen.

– Det er ikke nødvendig å samles i store grupper for å bevise din tro eller religion. Hvis vi gjør det, kan vi være på vei mot store problemer, sier Vardhan.

Så langt har et stort antall serveringssteder, kontorer og forretninger åpnet. Fra 15. oktober vil kinoer åpne igjen, og indiske delstater vil få lov til å åpne skolene. Studenter og elever skal få mulighet til å velge nettundervisning dersom de ønsker det.

Nedstengingen av landet rammet den indiske økonomien hardt. Økonomien krympet raskere enn noe annet land – med 24 prosent forrige kvartal. Til sammenligning har Kinas økonomi begynt å vokse igjen.

Status Norge

Sist oppdatert: 26.10.2020
1 200
Siste uke
54
Innlagt
279
Døde

SISTE NYTT

Siste nytt