NRK Meny
Normal

Tiltalt for Taliban-støtte og terrorplaner

Seks personer bosatt i USA og i Pakistan er siktet for å ha støttet Taliban i Pakistan økonomisk og materielt. To av de arresterte var imamer i Florida.

80 ble drept i bombeangrep fra Pakistans Taliban denne uka

80 ble drept av Pakistans Taliban i bombeangrepet mot Charsadda i går.

Foto: A. MAJEED / Afp

Tre av de seks tiltalte er USA-statsborgere bosatt i Florida, og er arrestert, siktet etter terror-lovene der, ifølge statsadvokaten og lokale FBI-agenter i Florida.

På frifot i Pakistan

De tre andre siktede er bosatt i Pakistan, og er fortsatt på frifot. Alle seks er av pakistansk opprinnelse.

De er siktet for å gi eller planlegge å gi materiell støtte til Pakistansk Taliban, som står på USAs terrorliste, melder justisdepartementet.

Siktelsen er i fire punkter. De beskyldes for å være involvert i planlegging av drap, skading og bortføring av personer, i tillegg til den materielle støtten til Taliban.

Ny bombe, fordømming av USA

I dag ble minst seks mennesker drept av en bombe på en buss øst i Pakistan. Eksplosjonen skjedde utenfor garnisonsbyen Kharian. Politiet sier at bomben var plantet på bussen.

Pakistansk Taliban har sverget hevn etter at Osama bin Laden ble drept. Fredag ble minst 80 mennesker drept av et dobbelt selvmordsangrep mot en militær treningsleir i byen Charsadda nordvest i Pakistan.

Pakistans nasjonalforsamling fordømte i dag USAs raid som førte til at Osama bin Laden ble drept 2. mai. Medlemmene av nasjonalforsamlingen ba om en revisjon av forholdet til USA.

Denne siste saken gjør neppe forholdet mellom de to allierte bedre.


Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt