Illsint Le Pen etter Utøya-kritikk

Det raknet for Front Nationals Jean-Marie Le Pen i Europaparlamentet etter at han ble kritisert for å ikke ta nok avstand fra Utøya-massakren.

Video ca1b4dae-2645-4af0-9cd7-8110e55fb1c0.jpg

NETT-TV: Illsint Le Pen etter Utøya-kritikk.

Utbruddet kom under en minnemarkering for ofrene etter Utøya-massakren i Europaparlamentet onsdag.

Gruppelederne i parlamentet holdt blant annet ett minutts stillhet for AUF-ungdommene.

– Kalt fascist

I bakkant av markeringen kokte det over for den innvandringsfiendtlige politikeren Jean-Marie Le Pen fra partiet Front National, skriver Le Figaro.

Le Pen var rasende over at gruppelederen for De Grønne Daniel Cohn-Bendit hadde beskyldt ham for å ikke ta fullstendig avstand fra terrorangrepene på Utøya og i Oslo sentrum 22. juli i år.

Dette bekrefter det svenske Piratpartiets Henrik Alexandersson overfor Aftenposten.

– Da det kom til gruppen til miljøpartiet De grønne gikk Daniel Cohn-Bendit til angrep mot Le Pen, som han mener er symbolet på de meninger som ledet fram til Utøya. Jeg mener å huske at han brukte ordet fascist, forteller Alexandersson til avisen.

Måtte avbrytes

Le Pen beskyldte De grønnes representant for å fare med løgn, og understreket at han kun har kritisert den norske regjeringens naivitet.

– Regjeringen hadde ikke satt i verk sikkerhetstiltak på øya, det var ikke en eneste politimann på øya, hevdet Le Pen under utbruddet sitt.

Han kalte også De Grønnes representant for pedofil.

Ordstyrer Jerzy Buzek forsøkte å roe ned Le Pen uten å lykkes, og til slutt ble den hissige franskmannens mikrofon skrudd av.

Den 83 år gamle politikeren likte dårlig å bli avbrutt og ropte:

– Det er som om bolsjevikene er her inne, ropte han.

Siterte Nordahl Grieg

Belgiske Guy Verhofstadt siterte i sitt innlegg Nordahl Grieg og sa terroranslaget var et direkte angrep på demokratiet. Men den tidligere statsministeren sa videre at det er for lett bare å fordømme.

– Attentatmannen var gal og angrep kanskje alene. Men han er produkt av et samfunn, sa Verhofstadt, som minnet om politikeres og kommentatorers ansvar for konsekvenser av det offentlige ordskiftet.

EUs innenrikskommissær, Cecilia Malmström, pekte på at angrepet setter et nytt søkelys på høyreekstremismen.

– Dette er noe vi alle må kjempe imot, sa Malmström og la til at alle var imponert over hvordan den norske regjeringen og det norske folk har håndtert massakren.

SISTE NYTT

Siste nytt