NRK Meny
Normal

Presidenten måtte gå i skjul for rasende demonstranter

Den franske presidenten på valgkampanje i Bayonne måtte søke tilflukt i en bar, da egg og utskjellinger for gjennom lufta. Først en time senere kunne han forlate tilfluktsstedet.

Video Sarkozy søkte tilflukt i bar

Sarkozy søkte tilflukt i bar

Nicolas Sarkozy i Bayonne

Det ble ampert og mye knuffing da presidenten besøkte Bayonne i det sørlige Frankrike i dag.

Foto: PHILIPPE WOJAZER / Reuters

Allerede før han hadde kommet seg ut av bilen, begynte buingen. Og ropene om at Sakozy skulle komme seg vekk overdøvet støtteropene, skriver den franske avisen Le Monde.

Kastet egg

Den var flere hundre baskiske separatister og sosialister som hadde møtt fram for å protestere mot den franske presidenten. I tillegg til egg, kastet de traktater med krav om mer selvstendighet for Baskerland. Sosialistene bar plakater av sin presidentkandidat, François Hollande.

Sakozys pressetalskvinne, Nathalie Kosciusko-Morizet, beskyldte Sosialistpartiet for å organisere gateprotester mot Sakozy, noe som straks ble avvist av sosialistene. Mens presidenten selv sa at det var liten gruppe banditter som sto bak uroen.

En time på bar

Sarkozy i Bayonne

Etter en time kunne sikkerhetsfolkene lose presidenten inn i en bil og ut av Bayonne.

Foto: EBU

Det ble en liten bar i sentrum av Bayonne som ble redningen for presidenten. Demonstrantene samlet seg utenfor og noen av dem fortsatte å kaste egg mot barrieren som politiet hadde satt opp.

– Her er vi i Frankrike. Og den franske republikken får presidenten reise hvor han vil. Hvis det er en liten gruppe mennesker som ikke setter pris på det, så er det synd for dem, sa Nicholas Sarkozy, da han kom ut fra Bar du Palais.

En time senere kunne presidenten forlate baren sammen med politiet og beskyttet av en paraply.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt