Blogger skrev kritisk restaurant-anmeldelse, ble satt i fengsel

Nudlene var for salte, mente bloggeren - og delte anmeldelsen på bloggen sin. Nå er hun dømt til 30 dager i fengsel - dommeren mener hun hadde prøvd for få retter til å kritisere menyen.

Nudler lages ved en restaurant i Kuala Lumpur, Malaysia

(Illustrasjon) En Blogger i Taiwan er dømt i høyesterett etter å ha skrevet om salte nudler på nettet.

Foto: BAZUKI MUHAMMAD / Reuters

Bloggeren, Liu, er i en høyesterett i Taiwan dømt til 30 dagers fengsel og to års prøvetid fordi hun skrev at biffnudlene til en restaurant i byen Taichung var for salte.

Hun er også dømt til å betale en kompensasjon til restauranten på NT$200 000, nær 40 000 norske kroner, skriver Taipei Times.

«Kakkerlakker i lokalet»

Bloggeren har høstet mer enn 60 000 lesere på nettsiden sin, der hun skriver om en rekke tema som mat, helse, interiør og andre livsstilsemner.

Etter besøket ved nuddelrestauranten i Taichung i juli 2008, bestemte hun seg for å legge ut sine meninger om rettene hun hadde prøvd - en nuddelrett og noe tilbehør fra menyen.

Hun skrev også om at restaurantens hygieniske standard var haltende etter å ha sett kakkerlakker i lokalet, og at eieren manglet manerer fordi han lot bilister parkere bilene uten restriksjoner utenfor, noe som ledet til trafikkork i området.

Anklaget for ærekrenkelse

Eieren fikk nyss i blogginnlegget av en stamgjest, og saksøkte Liu med anklager om ærekrenkelse.

Tingretten dømte kritikken til å være utenfor rimelige rammer og ga henne 30 dager i fengsel - noe Liu anket.

Les også: Verdskjent motebloggar på trendjakt i Noreg
Les: – Populær blogger bortført i Syria
Les mer: Vi sjekker Facebook rett etter sex

– Smakte bare én rett

I Høyesterett avviste de at innlegget om kakkerlakkene var bevisst ærekrenkelse, de mente det var mer en skildring av fakta.

Men dommeren syntes imidlertid at det var unødig å kritisere restaurantens mat ettersom hun bare hadde smakt én av rettene.

Etter å ha hatt helseinspektører på besøk fant de normale hygieniske forhold ved restauranten, og Liu måtte derfor også betale erstatning til eieren for tapene han må ha lidd etter blogginnlegget.

En advokat har uttalt etter rettssaken at matkritikere bør være forsiktige med sine blogginnlegg, at de må være ærlige, og at de bør tilføre bilder til teksten for å understreke kritikken.

SISTE NYTT

Siste nytt