I dag er årets beste dag

En britisk psykolog har regnet seg fram til at 20. juni er årets lykkeligste dag.

Sommer
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Den britiske psykologen Cliff Arnall har utarbeidet en formel som han mener beviser at 20. juni er den beste dagen i året.

Formelen består av flere sommerrelaterte faktorer, som skal utløse optimistiske og lykkelige følelser.

Formelen ser slik ut:

O + (N xS) + Cpm/T + He

O står for å være utendørs (outdoors), N står for natur, S står for sosialt samvær, Cpm står for fine barndomsminner (Childhood positive memories), T er gjennomsnittstemperaturen, og He står for ferieforventninger (Holiday expectations).

Det er med andre ord nok av ting som kan få oss i godt humør, selv om sommerværet lar vente på seg.

- Kan utløses av hva som helst

Kroneis

Å spise is kan gjøre deg glad.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Ifølge Arnall, som er spesialist på sesongavhengige psykiske plager, er målet med formelen å få folk til å snakke om hva som gjør dem lykkelige.

- Lykkefølelsen er assosiert med mange forskjellige ting i livet, og kan utløses av hva som helst. En solrik dag, en minne fra barndommen, eller noe så simpelt som å spise en is. Jeg ville bevise at nøkkelen til lykke kan være noe så enkelt, sier Arnall.

Blir det sol? Sjekk sommerværet på yr.no!

Fysisk reaksjon

Kathleen Hall, som er sjef for det britiske Stressinstituttet, er enig i Arnalls konklusjon.

- Lykke er en fysisk reaksjon i hjernen. Når vi er glade, produserer hjernen vår kjemikalier som gir oss lyst til å spise, ha sex eller kanskje synge, sier Hall.

Cliff Arnall har tidligere brukt samme metode for å regne ut årets verste dag, som falt på 21. januar. Den dagen er det nemlig lenge igjen til neste ferie, været er mørkt og kaldt, og mange sitter igjen med gjeld etter julefeiringen.

Les: Den verste dagen i året

Arnalls råd den gangen, var simpelthen å slutte å klage på bagateller.

- Fokuser heller på de gode tingene i livet. Hvis du har en arm som ikke fungerer, fokuser på den armen du kan bruke, sa han.

Hva er din lykkeligste dag? Kommenter under!

SISTE NYTT

Siste nytt