Normal

Israelsk politi i beredskap foran fredagsbønnen

Israel frykter uro etter raidet mot Gaza-konvoien, og politiet har blant annet slått ring rundt den viktige Al-Aqsa-moskeen i Jerusalem foran fredagsbønnen.

Eid-bønn ved Al-Aqsa moskeen i Jerusalem

JERUSALEM: Eid-bønn ved Al-Aqsa moskeen.

Foto: Ahmad Gharabi / Scanpix/AFP

Kun kvinner og menn over 40 vil fredag bli gitt adgang til moskeen, som er den tredje helligste for muslimer.

En talsmann for politiet sier at politiet i tillegg er i høy beredskap rundt om i landet og især i Jerusalem.

Tyrkia sendte fredag to spesialfly til Israel for å hente ut fem tyrkere som ble hardt såret da israelske kommandosoldater bordet konvoien med nødhjelp til Gazastripen og skjøt med skarpt mot aktivistene på skipene.

Ifølge Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan er ingen av aktivistene lenger savnet.

Mistet kontakten

Arrangørene av kampanjen mot Gaza-blokaden beskylder Israel for sabotasje etter at de mistet kontakten med skipet Rachel Corrie, som er på vei mot Gazastripen med nødhjelp og forsyninger.

– Situasjonen er at vi har mistet all kontakt med skipet. Vi regner med at dette er på grunn av sabotasje fra israelerne, sier Audrey Bomse fra organisasjonen Free Gaza Movement.

Saken fortsetter under bildet:

MV Rachel Corrie

Skipet Rachel Corrie er på vei til Gazastripen med nødhjelp. Den skal etter planen være framme lørdag, men nå har organisasjonen Free Gaza Movement mistet kontakten med skipet.

Foto: Freegaza.org / Afp

Skipet har irske og malaysiske aktivister om bord. Mandag ble seks skip stanset av israelske soldater, og ni aktivister ble skutt og drept i sammenstøtene som oppsto

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt