NRK Meny
Normal

I alt 17 ble drept i angrep mot hotell i Somalia

Dødstallet etter terrorangrepet mot et hotell i den somaliske hovedstaden Mogadishu søndag har nå steget til 17. Opprørsgruppen al-Shabaab sier den står bak terrorangrepet.

Angrep mot Ambassador hotel i Somalia

SKADDE: Tre personer bærer en skadd person bort fra hotellet i Mogadishu som ble angrepet. I alt 17 personer ble drept i angrepet.

Foto: Farah Abdi Warsameh / Ap

Blant de drepte er politikere, forretnings- og sikkerhetsfolk. Også seks av angriperne ble drept, ifølge Somalias sikkerhetsminister.

Vitner forteller at hotelleieren, som også var politiker, var blant de drepte. 25 mennesker ble såret i angrepet.

En bilbombe eksploderte tidlig søndag morgen utenfor Sahafi hotell før væpnede menn tok seg inn i bygningen. Det ble meldt om skyting i flere timer. Det ble også kastet håndgranater fra taket på hotellet.

Et vitne sa til nyhetsbyrået Reuters at ødelagte biler og motorsykler lå slengt rundt i området. Deler av hotellet, som ligger i et område i Mogadishu som er kjent som K-4, skal være ødelagt.

Angrepet skjedde dagen etter dødelige sammenstøt mellom jihadister og styrker fra den afrikanske union i Bakool-regionen nær grensen til Etiopia, skriver BBC.

En talsmann for EU har betegnet angrepet som «terrorisme utført av dem som ønsker å motarbeide prosessen for å få til et fredelig og stabilt Somalia».

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt