Hyllet Michelle Obama

– Finnes det noen mer inspirerende enn Michelle Obama, spurte Hillary Clinton da hun for første gang fikk besøk av USAs førstedame på ett av sine valgkampmøter.

CLinton synes det er et privilegium å ha sett presidenten og førstedamen danse.

Se Clinton skryte av ekteparet Obamas dansing.

Den nåværende førstedamen Michelle Obama og den tidligere førstedamen Hillary Clinton sto sammen på scenen under et valgmøte i Winston-Salem i Nord-Carolina.

Michelle Obama er en svært viktig støttespiller for Clinton, men torsdagens valgkampmøte i er det første hvor de har opptrådt sammen.

– Jeg er takknemlig for Hillarys lederskap, mot og det hun kommer til å gjøre for dette landet, sa Obama.

Michelle Obama sa at hun og Hillary er venner og omtalte henne som «My girl». Tidligere har det vært spekulert i at forholdet mellom de ikke var så godt etter den bitre primærvalgstriden mellom de Barack Obama og Clinton i 2008.

Hun sa at alle måtte gå og stemme, stå i kø om nødvendig.

– Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men jeg er klar. Vi skal få dette til å skje, sa Michelle Obama til stor applaus.

Hillary Clinton og Michelle Obama klemte hverandre

Hillary Clinton og Michelle Obama klemte hverandre på scenen i Nord-Carolina.

Foto: LOGAN CYRUS / AFP

Ble introdusert av Clinton

I motsetning til hva som er vanlig var det presidentkandidat Clinton som introduserte sin medtaler, og ikke motsatt.

– Det blir ikke bedre enn å være her med vår mest utrolige førstedame, Michelle Obama, sa Clinton da hun introduserte henne.

Michelle Obama er en av de mest populære politikerne i USA. En fersk meningsmåling fra Fox News viser at 59 prosent av amerikanerne har at godt inntrykk av henne, skriver ABCNews.

– Finnes det noen mer inspirerende enn Michelle Obama, spurte Hillary Clinton da hun for første gang fikk besøk av USAs førstedame på ett av sine valgkampmøter.

Clinton og Obama skrøt av hverandre.

Trenger støtte fra svarte velgere

Barack Obama vant Nord-Carolina i presidentvalget i 2008, men tapte delstaten for Mitt Romney for fire år siden.

Svarte utgjør rundt en fjerdedel av velgerne i Nord-Carolina og Clinton-kampanjen håper at Michelle Obama kan hjelpe til med å få opp valgdeltagelsen blant svarte.

I tillegg til å drive valgkamp for Clinton, ba begge to velgerne om å stemme på demokratenes guvernørkandidat Roy Cooper og senatskandidat Deborah Ross.

Ross utfordrer den sittende republikanske senatoren Richard Burr og de siste meningsmålingene viser at det er svært jevnt mellom de to.

Etter at Clinton har fått et klart forsprang over Donald Trump på meningsmålingene har hun brukt mer tid på å drive valgkamp for andre demokrater, i håp om å sikre seg demokratisk flertall i kongressen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt