NRK Meny
Normal

Hyllet Kungen med «The Wild One»

Sveriges Kong Carl Gustav ble hyllet av flere tusen svensker på Drottningholms slott i Stockholm i dag, og prinsesse Estelle sjarmerte alle da hun danset på slottsplassen.

Sveriges Kong Carl Gustav fyller 70 år

Flere tusen damer hyllet Kong Carl Gustav som «The Wild One».

I dag hyllet hele Sverige sin konge med stor folkefest i Ytre borggården på Slottet i den svenske hovedstaden. Og hele dagen vil svenskekongens 70-årsdag markeres med festligheter.

Estelle stjal showet

Kronprinsesse Victoria og prinsesse Estelle

Kronprinsesse Victoria og prinsesse Estelle så far og bestefar bli hyllet av folket.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Og en av de som fikk mest oppmerksomhet var prinsesse Estelle, som danset og lo på slottsplassen mens flere titalls barn overrakte blomster til hennes bestefar som fyller 70 år i dag.

Og den fire år gamle arveprinsessen koste seg i solen og på armen til sin far mens et kor bestående av flere tusen kvinner hyllet kongen med Iggy Pops legendariske låt, «The Wild One».

Og kongen forstod umiddelbart hyllesten og smilte og lo under hele sangen og svarte publikum med et glimt i øyet.

– Jeg ser at det nesten bare kvinner her og jeg begynner nå å forstå hvorfor, sa han med et smil om munnen til de mange tusen fremmøtte.

Og kongen kunne kanskje ikke ha fått en bedre bursdagspresang. For i en fersk måling Sifo har gjort for Svenska Dagbladet så svarer 65 prosent av svenskene vil beholde monarkiet.

Det er et klart flertall i alle aldersgruppene som er spurt for å beholde dagens styresett.

I dag fikk også svenskene et lite glimt av lille prins Oscar, som er kronprinsesse Victoria og prins Daniels yngste barn, og Estelles lillebror. Født for litt under to måneder siden.

Kong Carl Gusav ble hyllet av flere titalls barn i Stockholm

Carl Gustav fikk favnen full av blomster da flere titalls barns gratulerte han med dagen.

Märtha Louise og Ari Behn til stede

Kong Harald, dronning Sonja og kronprinsparet har valgt å ikke reise til Stockholm på grunn av helikopterulykken som kostet 13 menneskeliv utenfor Bergen.

Den norske kongefamilien er imidlertid representert ved prinsesse Märtha Louise og Ari Behn.

Det har vært et tett program i hele dag og på kvelden er det duket for gallamiddag på Kungliga slottet i Stockholm, der alle de kongelige gjestene deltar.

Fra Danmark kommer dronning Margrethe sammen med kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og dronningens søster prinsesse Benedikte. Dronningens ektemann, prins Henrik, har prioritert å heller være til stede ved Ordenshistorisk Selskabs 50-årsjubileum. Han deltok heller ikke da det norske kongeparet feiret sitt 25-årsjubileum i januar.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt