NRK Meny
Normal

Hver dag forsvinner to barn i denne indiske delstaten

I delstaten Tamil Nadu i India forsvinner minst to barn i døgnet. Mange av dem ender opp med å bli solgt og brukt som voldtektsslaver.

Hjemløse barn i India

Illustrasjonsbilde. Hjemløse barn leker sammen i Kolkota, India i mars 2016.

Foto: RUPAK DE CHOWDHURI / Reuters

Barna som forsvinner i India havner ofte under kriminelle gjengers kontroll og kan bli tvunget til å tigge eller bli utsatt for barneprostitusjon, ifølge den nasjonale menneskerettighetskommisjonen i India.

Bare i løpet av årets tre første måneder har 271 barn forsvunnet fra den indiske delstaten Tamil Nadu som har en befolkning på cirka 72 millioner. I løpet av ett år og fire måneder har totalt 2177 barn forsvunnet, mange av dem trolig bortført, melder nyhetsbyrået Reuters.

– Mafiaen som kontrollerer barneprostitusjonen og ulovlig adopsjon kan stå bak disse forsvinningene, skriver kommisjonen i en uttalelse sendt til indiske myndigheter denne uken.

Gatebarn mest utsatt

Denne måneden ble to hjemløse spedbarn, som lå ved siden av foreldrene sine på gaten i Chennai, bortført mens de sov. En av hendelsene er fanget opp på overvåkingskamera.

– Det virker å ha vært en planlagt bortføring. Knuten som moren hadde knyttet til klesplagget datteren hadde på seg var kuttet opp og barnet ble tatt uten at foreldrene merket det, sier en politibetjent som ønsker å være anonym til Reuters.

Barn som bor på gaten er spesielt utsatt for menneskehandel, ifølge kommisjonen.

– De fattige har lite ressurser rundt seg og vegrer seg ofte for å gå til politiet, sier Andrew Sesuraj ved Tamil Nadus barnerettighetskontor i Chennai.

Vil samarbeide

I en annen sak denne måneden ble en åtte måneder gammel gutt tatt fra familien sin som lå og sov ved en busstasjon.

Organisasjonen Childline India jobber for å stoppe utviklingen.

– Det vil kun skje dersom vi får til et nasjonalt samarbeid mellom politiet og andre aktører som jobber med barn. Hvis ikke savnetmeldinger og info om barna kommer raskt til politiet, reduseres sjansene for å finne barna, sier Anuradha Vidyasankar, leder i Childline i Chennai til Reuters.

I India er 30 prosent av alle prostituerte barn, ifølge Redd Barna.

Barneprostitusjon er også utbredt i nabolandet Nepal. Ifølge Unicef selger kriminelle nettverk i Nepal mellom 12.000 og 15.000 tenåringsjenter til prostitusjon i India.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt