NRK Meny
Normal

Hvem hadde laget kjolen?

Et stjernespekket lag stod i kø for å synge da Barack Obama og førstedame Michelle inntok dansegulvet under presidentens innvielsesball i Washington. Da kom også svaret på spørsmålet om hvem som hadde designet ballkjolen.

Rundt i hovedstaden Washington var det en rekke innvielsesball for å feire Obama tar fatt på en ny presidentperiode. Ballene er siste post på en lang dag av seremonielle begivenheter.

Feiringen var riktignok tonet betraktelig ned sammenlignet med fire år siden, da var det 10 offisielle og 121 uoffisielle ball.

Både den økonomiske situasjonen og den høye arbeidsledigheten og skytetragedien i Newton, hvor 26 barn ble drept ble tatt hensyn til da festplanene ble lagt.

Samme designer som fire år siden

Selv om det er presidenten som er den egentlige hovedpersonen, er det førstedamenes kjolevalg som imøteses med den største interessen.

I år som for fire år siden var designeren Jason Wu den utvalgte for Michelle Obama. Og nå som da ante Wu ingenting om kjolevalget før like før.

«Inshock!!!» skrev den taiwanskfødte designeren som fikk sitt gjennombrudd for fire år siden med førstedamens valg i sin Twitter-spalte i går kveld amerikansk tid.

I 2009 stilte den ferske førstedamen i en hvit kjole spekket med diamantlignende stener som glitret i ballyset. I år hadde hun valgt en knall rød kreasjon i chiffon og velour med utringet rygg og bare armer - som viste de etter hvert så velkjente førstedamemusklene.

Skoene var ifølge amerikansk media, som har dobbeltsjekket med Det hvite hus, fra kolleksjonen fra skostjernen Jimmy Choo. Selv ringen førstedamen hadde valgt til antrekket er gransket og skal være laget av Kimberly McDonald.

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

USAs president Barack Obama danser med kona Michelle, mens sangeren Jennifer Hudson synger på nattens innsettelsesball.

SE VIDEO: Jennifer Hudson sang mens presidentparet danset.

Låtvalg passet talen

For fire år danset presidenten og førstedamen seg gjennom alle de offisielle ballene, i år prioriterte de hovedballet Commander-In-Chief's Inaugural Ball, som ble holdt i det store konferansekomplekset Washington Convention Center.

Der var alle etasjene og salene fylt av inviterte gjester, militære og helt vanlige amerikanere som hadde lyktes i å sikre seg en av de ettertraktede billettene til 60 dollar stykket. Til sammen var de 40.000 under samme tak i kongressenteret.

Presidentparet selv viste seg i det Jennifer Hudson stod på scenen og de inntok dansegulvet – til stor jubel fra publikum – til tonene av Al Greens legendariske «Let's Stay Together».

Valget av låten var tydelig ment å passe til budskapet i presidentens innsettelsestale noen timer tidligere, hvor han mante til enhet og samhold – samtidig som han skisserte opp en liberal agenda, blant annet et sterkt forsvar av homofiles rettigheter som er mer enn egnet til å provosere de mest konservative.

Resten av stjernerekken bestod blant andre av Alicia Keys, Stevie Wonder, countryartisten Brad Paisley og den mexikanske rockeren Mana.

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Alicia Keys og Stevie Wonder synger under Obamas innsettelsesball natt til tirsdag.

Alicia Keys og Stevie Wonder var to av stjernene som underholdt.

Maten sparsommelig

Selv om alle ballene er betalt av private sponsorer, til den nette sum av godt over 1 million dollar, var festfaktoren utenom musikken sparsommelig.

Musserende vin og øl ble servert i plastglass og menyen besto av snacks som peanøtter og saltkringler.

Enkelte av gjestene gav overfor amerikanske medier at det kanskje var i snaueste laget. «Er dette virkelig alt?» lød flere av kommentarene fra grasrotmedarbeidere fra valgkampen. Men de fleste var enige om at festen og gjenvalget var det viktigste.

Og de fikk trolig en lengre fest en presidentparet, som ifølge Reuters sitt utregnede tidsskjema dukket opp klokken 21.22 og forsvant igjen klokken 21.27.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt