NRK Meny
Normal

Husløs Muhammed-tegner

Danske Kurt Westergaard, mannen bak den mest kjente Muhammed-karikaturen, har snart ikke noe sted å gjøre av seg. Hotellene mener at han er en sikkerhetsrisiko.

Kurt Westergaard

Den 71 år gamle dansken Kurt Westergaard laget tegningen av Muhammed med en bombe i turbanen.

Foto: Preben Hupfeld / SCANPIX

- Det hotellet som han bor på akkurat nå, har bedt ham om å flytte torsdag. Det vil ikke ha ham lenger, fordi det mener at han setter de andre gjestene i fare, selv om politiet passer på ham.

Det bekrefter Westergaard selv overfor Berlingske Tidende.

- Det ante meg at dette kunne skje, og politiet har dessverre ikke vært i stand til å finne andre hoteller til meg, så jeg er husløs fra torsdag, forteller han. 

Westergaard gikk under jorden i november da politiet fikk mistanke om at det forelå drapsplaner mot ham, og den 12. februar arresterte det tre mistenkte menn.

Studenter demonstrerte

Westergaards tegning av Muhammed med en bombe i turbanen har igjen satt den muslimske verden i kok, og i dag demonstrerte rundt 4000 egyptiske studenter mot at danske aviser igjen har trykket både den og andre Muhammed-tegninger.

Deoppfordret også til boikott av danske varer, og også flere hundre tilhengere av Det muslimske brorskap protesterte mot trykkingen. Brorskapet, som er landets største opposisjonsgruppe, er offisielt forbudt i Egypt.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt