NRK Meny
Normal

Hundre evakuert etter eksplosjon i Stockholm

Ti mennesker er skadet i en brann i en bygård i Stockholm natt. Brannen brøt ut etter en eksplosjon i bygget. To personer er nå pågrepet.

Ti personer er skadd og fem er sendt til sykehus etter en kraftig brann i en bygård i bydelen Vällingby i Stockholm natt til torsdag. 100 beboere er evakuert, og politiet har pågrepet to personer.

Eksplosjonen kom trolig fra en tobakksbutikk i første etasje og spredte seg oppover i den tre etasjes bygningen, ifølge politiet.

Nødetatene i den svenske hovedstaden fikk melding om en eksplosjon i bygget i bydelen Vällingby like før klokken 02.00 natt til torsdag, skriver SVT.

– Beboerne er spontanevakuert og vi åpner en skole i nærheten slik at de har et sted å være, sier Toni Frank ved Stockholms redningssentral til den svenske kringkasteren.

Det brenner fortsatt i bygningen og 14 brannenheter jobber med å slukke brannen. Flere ambulanser er til stedet, og fem mennesker er kjørt til sykehus. Totalt ti mennesker skal ha blitt skadet. Flere andre får oksygenbehandling på stedet.

– Det er uklart hva slags skader de har fått. Vi har fått opplysninger om at en person har brukket beinet da han hoppet fra bygningen, sier Nicklas Matsson, vakthavende i politiet i Stockholm til den svenske avisen Aftonbladet.

Eksplosjonen kom trolig fra en tobakksbutikk i første etasje og spredte seg oppover i den tre etasjes bygningen, ifølge politiet.

– Alt lyste opp

Jonathan Martin bor et steinkast fra bygget hvor brannen nå herjer. Han lå og sov da han hørte et kjempesmell, forteller han til SVT.

– Alt lyste opp som om det blitset, sier han.

Han ringte politiet med en gang.

– Jeg så ut for å se om det var noen som sprang fra plassen som jeg kunne gi signalement av, men jeg så ingen, sier han.

– Bare fem minutter før den første ambulansen kom hørte jeg noen rope «kast ut barnet, vi tar imot».

To pågrepet

Brannvesenet hadde først kontroll på brannen, men ved halv fire-tiden blusset den opp igjen, og at det var risiko for spredning. Rundt klokken 05.00 opplyser brannvesenet at de har kontroll igjen.

NTB skriver at politiet har bekreftet til det svenske nyhetsbyrået TT at de mistenker at det ligger noe kriminelt bak brannen, og at de har pågrepet to personer etter brannen.

Flere vitner har ifølge Aftonbladet sett et antall mennesker løpe fra stedet rett etter eksplosjonen.

– Det stemmer at vi har fått inn opplysninger om det, men om det er evakuerte eller personer som har løpt fra stedet vet vi ikke ennå, sier Mattson.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt