Carol (42) har født 12 barn for andre

I tillegg til sine to egne barn, har Carol lånt ut livmoren sin til 12 andre barn og gitt dem videre til andre.

Carol Horlock

Kanskje verdens mest kjente surrogatmor, Carol Horlock, har født 12 barn for andre. Nå planlegges den 13. surrogatbabyen.

Foto: Truenorth productions

Carol Horlock er kanskje verdens mest kjente surrogatmor. Nylig fikk hun trillinger og har valgt å ta en pause før hun skal føde sitt trettende og siste surrogatbarn.

Nye tenner for den 13. fødselen

Fødslene har satt sine merker på kroppen på kroppen til 42-åringen. I tillegg til slapp mage, sier hun tennene er hardt utsatt, noe hun akter å rette på nå.

– Jeg skal gjøre det én gang til, for å betale for nye tenner, sier hun.

I løpet av de tolv surrogatfødslene har det ikke bare vært glade mottakere. Carol opplevde at hennes egen samboer ble avslørt som far til et av surrogatbarn, til stor skuffelse for de ventende foreldrene.

– Mannen ringte og sa de hadde tatt en DNA-test og at han ikke var faren til barnet de hadde fått. De ble veldig sinte og vil fortsatt ikke snakke med meg, sier hun.

Til slutt valgte likevel foreldrene å beholde barnet.

– De sier det er vanedannende

Jill Hawkins

Jill Hawkins har fått god trening i å avlese graviditetstester.

Foto: Truenorth productions

Jill Hawkins (44) har ingen egne barn – og har aldri har vært i et langvarig forhold.

Men hun har vært surrogatmor for syv.

– Folk har sagt det er vanedannende. Selv sa jeg «aldri mer» etter to. Men så ble det tre, og se på meg nå – jeg har født syv, sier Jill.

Paret hun fikk sitt syvende barn for er desperate etter ett til, så nå skal hun bli gravid for åttende gang med noen andres barn.

Må holde rumpa i været

– Paret kommer på besøk, vi tar en drink, og så er det hans tur til å gå på badet og gjøre det han skal. Deretter holder vi det varmt så det skal holde seg rennende, og så får vi det inn i en sprøyte. Etterpå må jeg holde rumpa i været et par timer, forklarer hun.

Selv om hun ikke har noen barn selv, holder hun kontakten med de syv hun har født for andre, og kjøper gaver til dem fra tid til annen.

– Jeg vet at de genetisk sett er mine, men jeg har aldri hatt lyst på egen barn, sier hun.

Ingen av surrogatmødrene vil si de har ett enkelt svar på hvorfor de velger å føde andres barn.

Økende i Norge

I Storbritannia har det vært født over tusen surrogatbabyer de siste to tiårene. Over halvparten av dem er født av flergangs-surrogatmødre. Noen av dem i denne sterke dokumentaren.

Også i Norge har det vært en økning av surrogatbarn i det siste. Norske par benytter seg i økende grad av surrogatmødre i andre land, fortrinnsvis USA, men stadig flere henvender seg også til India, som NRK.no skrev tidligere i uken.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt