Huckabee vant i West Virginia

Tidligere Arkansas-guvernør Mike Huckabee vant den republikanske nominasjonen i delstaten West Virginia.

Mike Huckabee
Foto: Danny Johnston / AP

Huckabee fikk 52 prosent av stemmene. Mitt Romney fikk 47 prosent, mens John McCain fikk 1 prosent.

Baptistpresten Huckabee satser på å gjøre det godt i sørstatene, og fikk en perfekt start på Supertirsdagen med seier i West Virginia.

1 prosent til McCain

Romney ledet i den første valgrunden i delstaten, men hadde ikke flertallet som trengtes for å vinne delstaten. I den andre runden ble det klart at Huckabee vant.

Ron Paul fikk for få stemmer til å gå videre fra den første avstemmingen, og de fleste som stemte for McCain i første runde støttet Huckabee i den andre.

Til tross for overraskelsesseieren i Iowa den 3. januar, har Huckabee havnet godt bak Romney og favoritt McCain. I West Virginia ble likevel McCain "ydmyket" med bare 1 prosent av stemmene i den rurale, konservative delstaten.

Huckabees talsmann Jim Pinkerton sa dette etter seieren i West Virginia:

- Mike Huckabee er den beste kommunikatoren i partiet - i landet. Hvis folk blir kjent med ham, så vil de stemme på ham. Akkurat som de gjorde i West Virginia.

Beth Myers i Romneys kampanjestab gikk rett i strupen på McCain etter nederlaget i andre valgrunde:

I like Mike
Foto: Jeff Gentner / AP

- Uheldigvis er dette slik McCain gjør det i Washington: På bakrommet lagde han en avtale med kandidaten han best mente kunne stanse Romney.

- La folket bestemme

Huckabee selv var strålende fornøyd med å ha tatt seieren fra Romney, via kjøkkenveien. Med støtte fra McCains venner i første valgrunde, klarte ikke Romney å vinne de 18 delegatene fra West Virginia som ble delt ut denne Supertirsdagen.

- Andre kandidater hadde større budsjetter, sa Huckabee i sin seierstale på Charleston Civic Center.

- Men vet du hva? Nå har jeg nesten like mange delegater som de som har brukt 10, 15, 20 ganger så mye penger som det jeg har gjort. Og det sier meg noe - at det er på tide at folket får velge president, ikke bare media og eksperter.

Republikanske delegater, West Virginia

Navn

Prosent

Delegater

Mike Huckabee

52 %

18

Mitt Romney

47 %

0

John McCain

1 %

0

West Virginia

Primærvalg

5. februar

Se også: Stillingen blant Republikanerne

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt