Bildene fra BBC-videoen er fra forrige måned da minst 43 mennesker ble drept i byen Meiktila midt i landet.
- Les:
Påtent
De viser hvordan en stor folkemengde angriper og setter fyr på en gullbutikk som er drevet av muslimer i byen.
På bakken ligger også det som mest sannsynlig er en muslimsk mann. Noen eller noe har satt fyr på mannen som fortsatt lever. I bakgrunnen kan man høre at noen roper at han må slukkes, men vedkommende får raskt svar fra en annen om at han ikke trenger noen vann og at han bare skal la mannen dø.
Over 40 mennesker mistet livet i opptøyene i Meiktila i forrige måned.
Foto: Soe Than WIN / AfpDet mest oppsiktsvekkende med denne videoen er ikke at buddhister angriper muslimer i Myanmar.
Det har skjedd flere ganger før. Det disse bildene viser med all tydelighet er hvordan politiet stilltiende står og ser på at det skjer. De er riktignok klart i mindretall, men ingen av dem griper inn og hverken hjelper skadde eller roer gemyttene.
- Les:
Etnisk rensing
Dette underbygges nå i en ny 150-siders rapport fra HRW, som bygger på intervjuer av over 100 ofre for sekterisk vold i den vestlige Rakhine-staten. Der dokumenterer menneskerettighetsorganisasjonen myndighetenes rolle i overgrepene mot den muslimske minoriteten i området.
– Regjeringen deltar i en kampanje med etnisk rensing av rohingyaene, og denne fortsetter i dag ved at de nektes nødhjelp og får begrenset sin bevegelsesfrihet, sier Phil Robertson som er nestleder for Human Rights Watchs virksomhet i Asia.
Volden mot det muslimske mindretallet blusset opp etter at en buddhistisk kvinne ble voldtatt 28. mai i fjor. Det førte til angrep mot rohingya-samfunn i juni og oktober.
– Mesteparten av volden ser ut til å ha blitt utført av væpnede bander, men ulike enheter fra sikkerhetsstyrkene var tause tilskuere uten å sørge for muslimenes sikkerhet. Til tider deltok de også direkte i grusomhetene, heter det i rapporten.
Siden opptøyene startet er over 100 mennesker drept og 125.000 drevet på flukt fra sine hjem.
Dømt til fengsel
De siste opptøyene i byen Maiktila oppstod etter at en muslimsk gullhandler og hans kone kom i krangel med en buddhistisk mann over en hårnål i gull. Tidligere denne måneden ble gullhandleren, kona og en ansatt dømt til 14 år fengsel for overfall og tyveri.
Byen som ligger sentralt i landet, kom flere måneder etter sammenstøtene i den vestlige delstaten Rakhine i fjor.
Menneskerettighetsorganisasjonen retter nå hard kritikk mot president Thein Sein og viser til at han ikke har stilt noen av de skyldige til ansvar. Han har heller ikke gjort noe for å sikre at nødhjelpen til de 125.000 internt fordrevne kommer fram.
Human Rights Watch oppfordrer myndighetene i Myanmar til å sette i verk uavhengig gransking, og ber også om at et vedtak fra 1982 som fratar rohingya-folket retten til statsborgerskap, blir omgjort.