Høybråten ny generalsekretær i Nordisk ministerråd

Tidligere KrF-leder Dagfinn Høybråten blir generalsekretær for Nordisk ministerråd fra mars 2013.

Dagfinn Høybråten

Dagfinn Høybråten var KrF-leder frem til 2011, da Knut Arild Hareide tok over.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Som helseminister og senere arbeids- og sosialminister deltok han i Nordisk ministerråd i mer enn eks år. Han har vært leder for Norges delegasjon til parlamentarikersamarbeidet Nordisk råd og president i Nordisk råd.

– Da jeg ble spurt om å være Norges kandidat til stillingen som generalsekretær i Nordisk ministerråd, så jeg det som en mulighet til å føre videre mitt engasjement for den nordiske samfunnsmodellen i en krisetid da mange ser til Norden som et forbilde.

– Det nordiske samarbeidet er i rask utvikling, ikke minst innenfor utenriks- og forsvarspolitikken. Mitt oppdrag er sammen med gode medspillere å bidra til å utvikle, reformere og effektivisere samarbeidet i Norden, sier Dagfinn Høybråten.

Aasrud: – Høyt prioritert

Høybråten erstatter i 2013 Halldór Ásgrímsson, som har vært generalsekretær i Nordisk ministerråd i seks år.

Dagfinn Høybråten er en av Stortingets visepresidenter. Han har erfaring som statsråd, trygdedirektør, rådmann og direktør i Kommunenes Sentralforbund.

Han har vært partileder og parlamentarisk leder for KrF. Internasjonalt er Høybråten styreleder for den globale vaksinealliansen GAVI.

Rigmor Aasrud

Rigmor Aasrud sier det nordiske samarbeidet har høy prioritet i regjeringen.

Foto: NRK

– Det nordiske samarbeidet er høyt prioritert i regjeringen. I egenskap av å inneha formannskapet i Nordisk ministerråd i 2012, er jeg glad for at Dagfinn Høybråten med sitt lange engasjement for Norden og sin brede politiske erfaring har sagt ja til å lede organisasjonen framover, sier Norges samarbeidsminister Rigmor Aasrud i en pressemelding.

Det nordiske samarbeidet

Det nordiske samarbeidet omfatter Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige samt Færøyene, Grønland og Åland.

Det nordiske samarbeid er både politisk, økonomisk og kulturelt forankret, og er en viktig medspiller i det europeiske og internasjonale samarbeidet. Det nordiske fellesskap arbeider for et sterkt Norden i et sterkt Europa.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt