Høy ebolaberedskap i Europa

Alarmen har gått flere steder i Europa torsdag, men det er foreløpig ikke bekreftet flere tilfeller av ebolasmitte. Flere land er nå i høy beredskap.

Ebolafrykt i Skopje

En britisk mann som mistenkes å ha vært smittet med ebolaviruset døde på et hotell i Skopje i Makedonia torsdag. Hotellet er nå stengt av.

Foto: Boris Grdanoski / Ap

Tilstanden til den ebolasmittede spanske kvinnen som ligger på sykehus i Madrid ble kraftig forverret torsdag.

Les: – Spansk sykepleier smittet av ebolainfisert hanske

Kvinnen er den første personen som har blitt smittet på europeisk jord, og i løpet av dagen har alarmen gått flere steder i Europa.

Franske myndigheter stengte torsdag ettermiddag en bygning i Paris-forstaden Cergy-Pontoise på grunn av mistanke om ebolasmitte, men det viste seg å være falsk alarm.

Hotell stengt av i Skopje

Litt senere døde en britisk mann som mistenkes å ha vært smittet med ebolaviruset, på et hotell i Skopje i Makedonia.

Briten ble sendt til sykehus med høy feber, indre blødninger og brekninger torsdag.

Hotellet er nå stengt av, og ifølge makedonske myndigheter er det ytterligere en britisk statsborger på hotellet som har symptomer på ebolasmitte. Denne personen holdes nå inne på hotellet sammen med de ansatte.

Prøver som ble tatt av den avdøde briten er sendt til Tyskland, der de skal analyseres.

Mann på isolat i Praha

Torsdag kveld ble en tsjekkisk mann innlagt på sykehus i Praha med ebolasymptomer. Han har nylig vært i Liberia, og er nå lagt på isolat.

Prøvene av tsjekkeren er også sendt til Tyskland, og en analyse vil være klar fredag, opplyser Bulkova-sykehuset i Praha.

Britiske myndigheter opplyste i dag at de innfører en ebola-sjekk på Londons to største flyplasser og på hurtigtoget fra Frankrike.

Les: Holdes innesperret på hotell i ebola-frykt

Flere europeiske land, blant dem Frankrike, Storbritannia, Nederland, Norge og Spania, har pasienter til behandling etter at de er blitt smittet i Guinea, Sierra Leone og Liberia.

Les: Sykehuset: – Alt går etter planen
Les: Dette bør du vite om ebola

SISTE NYTT

Siste nytt