NRK Meny
Normal

Hosni Mubarak stilles for retten

Egypts tidligere president Hosni Mubarak og de to sønnene hans stilles for retten i hjemlandet for angrepene på demonstranter under opprøret i februar.

Hosni Mubarak

Egypts tidligere president stilles for retten for drap sammen med sine to sønner.

Foto: Charles Dharapak / Ap

En kilde i rettssystemet bekrefter dette overfor nyhetsbyrået AFP tirsdag ettermiddag.

Mubarak og sønnene Gamal og Alaa blir stilt for retten for drap og angrep på demonstranter i forbindelse med det folkelige opprøret mot ham i vinter.

Eks-presidenten ble pågrepet den 13. april. Etter flere avhør er han også mistenkt for å ha beriket seg på ulovlig vis mens han satt ved makten.

Over 900 drept

En kommisjon som har gransket opprøret har avdekket at den avsatte presidenten kan knyttes direkte til drapene på sivile.

Regimet skal blant annet ha tvunget kriminelle fanger ut av fengslene for å skape kaos blant demonstrantene, og brukt snikskyttere.

På de 18 dagene det tok fra demonstrantene tok til Egypts gater for å få avsatt Mubarak til revolusjonen var et faktum, ble nær 900 sivile og 26 polititjenestemenn drept.

Vil be om unnskylding

Tidligere denne måneden skrev avisen al-Shorouk at Mubarak ville skrive et brev, som vil bli lest opp på egyptisk og arabisk TV, der han han på sine egne og på familiens vegne vil be om unnskyldning for all forargelse han har skapt hos folket.

Ifølge avisen kommer Mubarak også til å be om unnskyldning «for alle handlinger som kan ha sin årsak i falsk informasjon som han har fått fra sine rådgivere».

Det siste punktet er spesielt interessant, ettersom det betyr at Mubarak kan legge skylden på sine tidligere medarbeidere - hvorav noen er under etterforskning eller allerede er dømt.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt