NRK Meny
Normal

Hørte et voldsomt smell

Sjokkerte vitner forteller om et voldsomt smell i Volgograd. – Jeg kunne føle trykket, så gikk jeg i bakken, sier Roman Lobachyov.

Eksplosjonen i Volgograd førte til store ødeleggelser.

Nett-tv: Se bilder fra ødeleggelsen i på togstasjonen i Volgograd.

Roman Lobachyov

Roman Lobachyov var på togstasjonen da det smalt.

Foto: RURTR

Til russiske medier forteller Lobachyov at det var mange mennesker inne på togstasjonen da eksplosjonen inntraff.

– Jeg gikk igjennom metaldetektoren før jeg plukket opp bagasjen min. Plutselig hørte jeg smellet. Jeg kunne føle trykket, så gikk jeg i bakken, sier Lobachyov.

Terroristen slo til mot togstasjonen i Volgograd i Nord-Kaukasus. Byen ligger drøyt 70 mil fra OL-byen Sotsji. Minst 15 skal ha mistet livet i aksjonen.

I tillegg skal mer enn 30 være skadd. Om lag halvparten av dem skal være hardt skadd, og flere må gjennomgå omfattende operasjoner, skriver det russiske RIA Novosi.

Moren døde

Det skal også være barn blant de skadde. En av dem en ni år gammel jente. Moren hennes skal ha blitt drept da hun beskyttet henne, forteller byens borgermester Irina Guseva.

– Eksplosjonen var veldig kraftig. Jeg så en mann liggende på bakken. Det var mye røyk og glass, sier et annet vitne.

En mor forteller at hennes 16 år gamle sønn ble hardt skadd i angrepet. I kveld venter hun på sønnen utenfor operasjonstuen på sykehuset.

Udetonert granat

Eksplosjon i Volgograd

En team med 22 leger ble sendt til byen med fly for å bistå med

Foto: STRINGER/RUSSIA / Reuters

Selve sprengladningen som ble utløst hadde en sprengkraft tilsvarende minst ti kilo TNT, ifølge det russiske nyhetsbyrået Interfax. Byrået melder også at det kort tid etter selvmordsaksjonen ble funnet en udetonert granat i stasjonsområdet.

Ifølge russiske myndigheter skal det ha blitt funnet levninger etter kvinnen som skal ha sprengt seg selv i luften på togstasjonen. Det vil nå bli foretatt DNA-tester av henne.

– En selvmordsbomber kom gående mot metaldetektoren da hun fikk øye på en politimann. Hun ble nervøs og detonerte eksplosivene, heter det i en uttalelse fra politiet.

En bombe sprenges på russisk jernabenstasjon.

Nett-tv: Her eksploderer bomben.

26 år gammel kvinne

Søndag kveld er det fortsatt ikke slått fast hvem som sto bak terroraksjonen. Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for aksjonen.

Flere russiske medier meldte i ettermiddag at selvmordsbomberen var en 26 år gammel kvinne fra Dagestan. Hun ble også navngitt i flere medier.

Kvinnen skal ha vært en nær venn av Naida Asijalova, som sprengte seg selv i luften i et annet terrorangrepet ved Volgograd tidligere i år.

Naida Asijalova, som også var kjent «Amaturahman» drepte seks og såret 30 i angrepet i 21. oktober.

Ifølge Interfax kan selvmordsaksjonen ha blitt utført av både en kvinne og en mann. Kvinnen skal ha blitt fulgt av en mann inn på stasjonen, melder nyhetsbyrået.

Norge fordømmer

Russlands president Vladimir Putin varsler sikkerhetstiltak og gjør det klart at myndighetene vil ta alle grep som er nødvendige for å løse situasjonen.

Sikkerheten forsterkes ved alle togstasjoner og flyplasser som følge av eksplosjonen, sier Vladimir Kolesnikov, talsperson for det nasjonale russiske politiet.

Utenriksminister Børge Brende sier til NRK at Norge fordømmer aksjonen på det sterkeste.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt